Het proces waarbij marketeers leads binnenhalen, beoordelen, prikkelen en overdragen aan sales noemen we Lead Management. Het is een combinatie van strategieën om van een lead een nieuwe klant te maken. Dit wordt onder andere gedaan door leads van een specifieke waarde te voorzien. Zo verkrijgt u namelijk inzicht in het stadium waarin de potentiële klant zich bevindt en kunt u inspelen op de transformatie van lead tot klant.

Leads genereren via uw website is in principe eenvoudig. Het enige wat u hoeft te doen is de bezoeker van uw website te verleiden om actie te ondernemen. Voorzie uw website dus van verschillende call-to-action-buttons, waarbij de bezoeker bijvoorbeeld informatie op kan vragen of kan downloaden door persoonsgegevens achter te laten. Wanneer de informatie specifiek en relevant genoeg is en de bezoeker serieus geïnteresseerd is, zal hij of zij altijd bereid zijn om deze gegevens te delen. Op deze manier kunnen nieuwe leads worden binnengehaald.

“Het enige wat u hoeft te doen is de bezoeker van uw website te verleiden om actie te ondernemen”

Strategie Lead Management

Bij het verhogen van de kwaliteit van leads is het belangrijk gestructureerd aan de slag te gaan. Een goede lead management strategie ondersteunt u hierin. Houd met de volgende aspecten rekening wanneer u een waardevol lead management proces wilt doorlopen:

1. Doelen stellen (lead planning)

Voorafgaand aan succesvolle lead management moeten doelen worden gesteld. Wat wilt u bereiken en wat is waardevol voor uw doelgroep? Doe dit op basis van uw huidige conversiecijfers. Hiermee kunt u duidelijk in kaart brengen welke aspecten een verbetering moeten ondervinden. Aan de hand hiervan kan vervolgens een strategie worden opgesteld.

2. Inzicht in het beslissingsproces van de klant

Inzicht in de klant is cruciaal. Duidelijk moet zijn wat voor beslissingen de klant gedurende het gehele bezoek op de website neemt. Op basis hiervan kan content worden aangepast en doelgericht worden opgesteld.

“Inzicht in de klant is cruciaal”

3. Overeenstemming marketing- en salesafdeling

De marketing- en salesafdeling moeten continu van elkaar op de hoogte zijn en dezelfde taal spreken als het gaat om bezoekers van de website. Online marketeers moeten inzicht krijgen in leads en zichzelf de vraag stellen wanneer een lead aantrekkelijk is voor sales en wanneer deze daadwerkelijk aan sales wordt overgedragen.

4. Lead beoordelen

Om te beoordelen of een lead waardig genoeg is als klant, raden we u aan iedere lead van een bepaalde waarde te voorzien. Dit geeft u een duidelijk inzicht in hoeverre een lead relevant is voor sales en hoe u de lead aan uw organisatie kunt binden.

5. Leads nurturing

Bij bezoekers die (nog) geen product of dienst in overweging nemen, kunt u lead nurturing inzetten. Dit staat voor op het juiste moment aanbieden van de juiste content. Door de bezoekers stapsgewijs van nieuwe informatie te voorzien, worden nieuwe leads ontwikkeld tot het moment dat ze wél klaar zijn voor een aankoop. Op deze manier worden bezoekers dus gebonden aan uw bedrijf en alsnog omgezet naar een waardevolle lead.

Hulp bij lead management

Wilt u het aantal leads van uw website optimaliseren? Weet dan dat u voor een juiste expertise bij online marketingbureau yndenz aan het goede adres bent. Onze specialisten ondersteunen graag bij het creëren van een juiste lead management strategie voor uw organisatie. Neem voor meer informatie geheel vrijblijvend contact met ons op via het telefoonnummer +31 (0)10 – 737 07 38 of via het digitale contactformulier op onze website.

Blijf op de hoogte

Wanneer u graag op de hoogte wilt blijven van tips, trends en updates op online marketing gebied, kunt u ons volgen op Facebook of LinkedIn. Hier plaatsen we regelmatig nieuwsberichten over relevante en actuele online marketing onderwerpen. Bovendien vindt u op onze website een nieuwsarchief met tientallen artikelen over onder andere social media, webdesign, zoekmachine optimalisatie en adverteren. Heeft u zelf nog een vraag over een bepaald onderwerp? Mail deze dan gerust naar nieuws@yndenz.com. Wij geven u dan graag antwoord hierop in een uitgebreid artikel.