Een landingspagina (ook wel landing page genoemd) is een webpagina of microsite, die speciaal is opgezet en ingericht om bezoekers vanuit Search Engine Advertising (SEA), affiliate marketing of de zoekresultaten te laten landen. De landingspagina dient in beginsel om aangetrokken verkeer te converteren tot lead, persoonsgegevens te achterhalen of om meer verkeer aan te trekken vanuit zoekmachines. Bij de realisatie van een landingspagina zijn er een drietal aspecten belangrijk.

Stellen van een specifiek doel

Voordat er kan worden gestart met het ontwerpen van de landingspagina, dient er een specifiek doel te worden vastgesteld. Hierover gaat yndenz te allen tijde het gesprek aan met de klant. Dit, zodat de branchekennis van de opdrachtgever optimaal wordt benut. Gezamenlijk wordt er bepaald wat er met de landingspagina bereikt moet worden. Voorbeelden van doelen die gesteld kunnen worden zijn: conversie realiseren, persoonsgegevens verzamelen (bijvoorbeeld om als basis te dienen voor een email marketing campagne) en meer verkeer aantrekken via zoekmachines.

Landingspagina ontwerpen

De kennis en ervaring die yndenz heeft opgedaan bij het realiseren van eerdere landingspagina’s wenden wij aan bij het ontwerpen van een landingspagina. Los van de basisprincipes waaraan een landingspagina ‘moet’ voldoen, kent elk doel dat wordt gesteld zijn eigen optimum in ontwerp. Echter werken wij niet met vaste modules en templates. Voor elke klant die graag bij dit proces betrokken wilt zijn, wordt de landingspagina in samenspraak ontworpen. Wel zal yndenz hierbij het initiatief nemen, zodat er een landingspagina ontstaat die aan de vooraf gestelde verwachtingen voldoet.

Landingspagina realiseren

De realisatie van de landingspagina wordt bij yndenz volledig in eigen beheer gedaan. De pagina zal in zijn geheel zoekmachinevriendelijk (SEO-vriendelijk) worden opgebouwd. Eventuele latere aanpassingen aan het design of aan de content, kunnen dan altijd direct worden doorgevoerd. Hierbij komt de veelzijdigheid van een full service online marketingbureau goed tot zijn recht.

Na de realisatie stopt het echter niet. In de opvolgende periode zullen de resultaten worden geanalyseerd met gegevens en statistieken die voortvloeien uit Google Analytics. De landingspagina zal vervolgens op een structurele basis worden aangescherpt, totdat het potentieel optimaal wordt benut.

Bent u benieuwd hoe u een landingspagina in kan zetten om uw online propositie uit te breiden of beter te benutten? Neem dan nu vrijblijvend contact met yndenz op! Onder het genot van een kop koffie kunnen wij u de diverse mogelijkheden voorleggen.