Bent u als bedrijf gevestigd in de regio Amersfoort en wilt u meer omzet uit online kanalen halen? Dan kan het laten optimaliseren van uw website voor zoekmachines (of SEO) voor u van waarde zijn. Dit betekent niets anders dan uw website op een manier inrichten die het voor zoekmachines duidelijk maakt wat voor producten en diensten u aanbiedt. Vervolgens zult u merken dat uw website naar voren komt op het moment dat potentiële klanten zoeken naar onderwerpen die nauw verwant zijn aan uw dienstverlening. Verschillende aspecten van uw website kunnen geoptimaliseerd worden zoals de techniek achter uw website en de content op uw website. Welke aspecten u het eerst aanpakt hangt af van uw doelstellingen.

“Het bereik via zoekmachines is enorm, laat hier geen kansen liggen!”

SEO op verschillende niveaus

Zoekmachineoptimalisatie is namelijk mogelijk op verschillende niveaus. Wanneer uw klanten voornamelijk uit uw directe omgeving komen, heeft het bijvoorbeeld weinig zin als mensen u via de Belgische versie van Google kunnen vinden. Aan de andere kant is het voor een multinational erg belangrijk dat de website goed vindbaar is in elke markt waarin dit bedrijf actief is. Voor elk niveau van SEO gelden andere nuances die het verschil kunnen maken.

Lokale SEO in regio Amersfoort

Heeft u bijvoorbeeld een fysieke winkel in Amersfoort en komen uw klanten uit de directe omgeving? Dan is het belangrijk dat potentiële klanten uw website kunnen vinden op het moment dat zij in de buurt zijn en bijvoorbeeld op hun smartphone zoeken naar een onderwerp dat verwant is aan uw producten en/of diensten. Dit doet u door uw website aan te melden voor lokale bedrijvengidsen, door een Google My Business account aan te maken en goed in te stellen, door het verzamelen van online reviews van klanten uit de omgeving en door landingspagina’s te ontwikkelen die zijn toegespitst op de regio waarop u zich wilt richten.

Landelijke vindbaarheid

Op landelijk niveau heeft u al snel meer concurrentie van bedrijven die vergelijkbare producten en/of diensten aanbieden. Daarom is het essentieel dat uw website in absolute topconditie verkeert. Op deze manier zorgt u er namelijk voor dat zoekmachines uw website correct, snel en volledig kunnen indexeren. Daarnaast zorgt een snelle website er bijvoorbeeld voor dat bezoekers langer op uw website zullen blijven, iets waar zoekmachines vervolgens weer waarde aan hechten. Tot slot is het voor de vindbaarheid van een website belangrijk dat andere website binnen dezelfde branche naar deze website linken. Iets wat bij landelijke vindbaarheid het verschil kan maken.

Internationale SEO

Zoekmachineoptimalisatie voor een buitenlandse markt is vergelijkbaar met SEO voor Nederland. Alleen dient uw website dan toegevoegd te worden aan bedrijvengidsen voor de buitenlandse markt die u beoogt. Daarnaast moet uw website content bevatten in de taal van de doelmarkt en dient uw website links te ontvangen van websites in deze taal. De experts van yndenz kunnen u ondersteunen bij het uitvoeren van deze werkzaamheden.

“Uw website optimaliseren voor een buitenlandse markt? yndenz helpt!”

Online marketingpartner Amersfoort

Wilt u de online vindbaarheid van uw website verbeteren en zoekt u een partner die u hierbij kan ondersteunen? Dan staan de specialisten van yndenz voor u klaar. Zij hebben de kennis en ervaring om zoekmachineoptimalisatie voor u tot een succes te maken. Wij kijken hierbij altijd naar uw specifieke wensen en eisen en leveren dus altijd maatwerk.

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen? Neem dan contact op via ons online contactformulier of bel ons op +31 (0)10 – 73 70 738.