Veel bedrijven in de omgeving van Zwolle merken dat zij online omzet laten liggen. Wanneer u uw website niet terugvindt in zoekmachines zoals Google als u zoekt op termen die relevant zijn voor uw potentiële klanten, dan kan zoekmachineoptimalisatie (ook wel SEO) uitkomst bieden. Dit is eigenlijk niets anders dan uw website inrichten op een manier die ervoor zorgt dat zoekmachines als het ware gaan begrijpen wat voor producten en/of diensten u aanbiedt en bij welke zoektermen deze relevant zijn. Deze optimalisatie kan plaatsvinden op verschillende vlakken zoals op het gebied van de techniek achter uw website of webshop, maar zeker ook op het gebied van de content die uw website of webshop bevat. Want over het algemeen geldt: als het niet op uw website staat, zult u er ook niet op gevonden worden.

“Wanneer een bepaald onderwerp niet op uw website staat, zult u er ook niet op gevonden worden.”

SEO op verschillende niveaus

Daarnaast zijn er verschillende niveaus waarop u gevonden kunt worden. Zo kunt u zich bijvoorbeeld focussen op regionale vindbaarheid in de regio Zwolle, landelijke vindbaarheid of zelfs internationale vindbaarheid. Voor alle niveaus gelden verschillende nuances die het verschil kunnen betekenen tussen een succesvolle of een gefaalde strategie. De online marketingspecialisten van yndenz kunnen u uitleggen wat ervoor nodig is om op een bepaald niveau mee te doen in de organische zoekresultaten.

Lokale SEO in regio Zwolle

Wanneer het om niet-betaalde zoekresultaten in Google gaat die betrekking hebben op een bepaalde regio, dan laat Google vaak een lijstje met regionale bedrijven zien boven de resultaten van andere websites. Dit lijstje gaat vergezeld met een kaart van de omgeving waarop de locatie van de betreffende bedrijven zichtbaar is. Zoals u wel kunt raden zien veel mensen die de zoekmachine van Google gebruiken deze resultaten, waardoor het in uw voordeel is om in dit lijstje genoemd te worden. Zeker wanneer uw potentiële klanten uit een bepaalde regio afkomstig zijn. Met behulp van een juist opgezet Google My Business account, regionale landingspagina’s en recensies van klanten uit deze omgeving, kunnen wij u helpen bij het vergroten van uw lokale vindbaarheid.

Landelijke vindbaarheid

Komen uw klanten uit heel Nederland, dan is het in uw voordeel om te streven naar landelijke vindbaarheid. Dit houdt in dat potentiële klanten uw website voorbij zien komen in de zoekresultaten wanneer zij op termen zoeken die relevant zijn aan uw dienstverlening, ongeacht hun fysieke locatie in Nederland. Voor landelijke vindbaarheid is het belangrijk dat u overkomt als een autoriteit op uw vakgebied. Dit betekent onder andere kwalitatieve content, inkomende links vanaf websites die met uw vakgebied te maken hebben en een snelle, gebruiksvriendelijke website. De online marketeers en webdevelopers van yndenz kunnen u hierbij ondersteunen.

Internationale SEO

Heeft u doelgroepen in het buitenland, dan kan het lonen om uw website voor deze doelgroepen te optimaliseren. In dat geval kunt u uw website aanmelden voor buitenlandse bedrijvengidsen, ervoor zorgen dat u links ontvangt van websites in de taal van uw doelgroep en kunt u natuurlijk content toevoegen in de taal van uw doelgroep. Zoals u kunt lezen is zoekmachineoptimalisatie een vak apart, waarbij hulp van professionals uitkomst kan bieden. Als uw online marketingpartner kan yndenz u gedurende het hele proces van zoekmachineoptimalisatie ondersteunen.

“Met hulp van de professionals van yndenz maakt u online marketing tot een succes!”

Conversie van groot belang na vindbaarheid

Nadat u uw website heeft geoptimaliseerd voor zoekmachines, is het belangrijk om na te denken over het optimaliseren van uw website voor conversies. Want meer bezoekers betekent niet automatisch meer omzet. Daarnaast kunt u uw online marketingstrategie eventueel uitbreiden met een campagne voor betaald verkeer in zoekmachines en/of op social media. yndenz heeft experts in huis met kennis van en ervaring met alle facetten van online marketing. Zij helpen u bij het realiseren van uw online doelstellingen.

Online marketingpartner Zwolle

Bent u als bedrijf gevestigd in de regio Zwolle en heeft u behoefte aan een betrokken partner die u kan helpen op het vlak van online marketing? Dan is het goed om te weten dat yndenz actief is in heel Nederland en dat wij vele bedrijven uit verschillende branches ondersteunen bij het behalen van hun online doelstellingen. Op verzoek kunnen wij u altijd voorzien van relevante referenties.

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen? Neem dan contact op via ons online contactformulier of bel ons op +31 (0)10 – 73 70 738.