Onder copywriting wordt het schrijven van aansprekende teksten verstaan, een dienst die als belangrijk onderdeel van een content marketing strategie wordt gezien. Een aansprekende tekst geeft de informatie waar de lezer naar op zoek is en sluit dus aan op zijn of haar verwachtingen. Daarnaast zorgt copywriting ook voor een vervolgactie (conversie) bij de lezer. De tekst kan op websites of in brochures staan, maar ook voor nieuwsbrieven en (online) advertenties is goede content belangrijk.

SEO copywriting

Goed geschreven content is een onderdeel van de SEO (zoekmachine optimalisatie) van uw website en zorgt voor een stijging in de online vindbaarheid, mits de meest belangrijke zoekwoorden voor die pagina op een natuurlijke manier in de tekst zijn verweven. Een tekst waarbij te veel zoekwoorden zijn gebruikt of zoekwoorden onjuist zijn geïntegreerd, zal eerder afbreuk doen aan de online vindbaarheid. Bovendien zullen deze teksten de lezer niet overtuigen om uw product te kopen of dienst af te nemen. U begrijpt al dat expertise in content marketing en SEO copywriting van groot belang is bij het schrijven van teksten die de online vindbaarheid verhogen én de lezer overtuigen een volgende stap te zetten in het acquisitieproces.

Technische aspect van SEO copywriting

Naast dat de content sterk geschreven moet zijn, is een juiste technische indeling eveneens belangrijk voor het verhogen van de online vindbaarheid. Zo draagt het gebruik van de juiste titels en kopjes niet alleen bij aan de leesbaarheid, maar zullen zoekmachines uw pagina’s ook een hogere waardering toekennen. Hiernaast kunnen er nog gebruik worden gemaakt van interne links in een tekst. Dit zorgt voor een betere doorstroming naar achterliggende pagina’s en heeft zo een positief effect op de bounce rate van uw website.

yndenz heeft veel ervaring met het schrijven van aansprekende (SEO-)teksten die goed converteren en dus zorgen voor een beter online rendement. Bent u op zoek naar nieuwe teksten voor uw website, brochure of ander promotiemateriaal? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek! Daarnaast kunt u ook een geheel vrijblijvende QuickScan aanvragen voor een gratis scan waarbij uw website op alle aspecten met betrekking tot SEO en conversie optimalisatie wordt getest.