AB testing wil niks anders zeggen dan een test uitvoeren waarbij de resultaten van twee verschillende versies van een website met elkaar worden vergeleken. Hierbij wordt er vaak gekeken naar welke versie het hoogste conversiepercentage heeft bereikt. Bij een AB test wordt er per test slechts een enkel element van de website vervangen, wanneer er meerdere elementen tegelijk worden getest of zelfs compleet andere versies van een website met elkaar worden vergeleken, spreken we van multivariate testing.

AB testing

Middels de AB test wordt de effectiviteit van de twee verschillende variabelen voor een pagina getest. De variabele kan een tekst, plaatje, kleur of elk ander element zijn waaruit een website is opgebouwd. Door de achterliggende website statistieken te analyseren (bijvoorbeeld in Google Analytics) wordt duidelijk welke variabele het beste resultaat levert. Door bij elke test een enkel element te vervangen wordt de website steeds verder geoptimaliseerd. Zo kan er een optimale strategie worden bereikt op het gebied van content marketing.

Multivariate testing

yndenz heeft de kennis om naast een AB test ook een multivariate test uit te voeren. In een multivariate test worden er, in tegenstelling tot een AB test, meerdere variabelen tegelijkertijd getest. Op deze wijze kan op grotere schaal gekeken naar de optimale combinatie van variabelen op een website. Het doel hierbij verschilt niet van die van AB testing: een zo hoog mogelijk conversiepercentage. Kortom, uw website wordt simpelweg in het meest renderende jasje gestoken.

Bent u benieuwd hoe AB testing en multivariate testing uw online strategie kunnen versterken? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek! Tevens kunnen wij u een gratis QuickScan aanbieden waarbij er een scan wordt gemaakt van de zoekmachinevriendelijkheid van uw website.