Affiliate marketing is een vorm van online adverteren op externe websites, middels teksten, banners of video’s. Bij deze vorm van online marketing is het dus met name van belang om zorgvuldig uit te zoeken op welke websites potentiële klanten vaak komen. Dit, omdat in tegenstelling tot zoekmachine marketing bij affiliate marketing geen zoekwoorden ingevoerd worden die de link of advertentie oproepen. Voor hoger online rendement via affiliate marketing zijn hierdoor de advertenties zelf dus van essentieel belang. De advertentie dient immers de aandacht te trekken van de bezoeker die een ander motief had om de website te bezoeken.

Beginnen met online adverteren

Voordat er gestart kan worden met het online adverteren op externe websites, is het van belang dat u weet wat u wilt aanbieden. Wanneer u weet wat voor product of dienst u wilt aanbieden dient er bepaald te worden op wat voor type websites u het best kunt adverteren. U wilt namelijk wel het juiste publiek bereiken. De laatste stap betreft het ontwerpen van de advertentie. Het ontwerp moet de mensen aanspreken en uitdagen om naar uw product of dienst te navigeren. Kortom, de drie te volgen stappen zijn: wat voor product of dienst, waar wilt u adverteren en hoe trekt u de aandacht?

Voor affiliate marketing is kennis van zaken cruciaal. Denk bijvoorbeeld aan het bekend zijn met welke netwerken er zijn, zodat het juiste kanaal kan worden aangewend voor uw advertentie. U begrijpt dat een marketing specialist noodzakelijk is voor een succesvolle affiliate marketing campagne.

Bent u benieuwd hoe affiliate marketing een sterk onderdeel van uw online strategie kan zijn? Dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met yndenz!