Bij Search Engine Advertising worden er advertenties in zoekmachines geplaatst. Dit zijn zoekmachines als Google, Bing of Yahoo. De advertentie wordt tegen betaling geplaatst en komt terecht tussen de zoekresultaten. Het doel hiervan is om meer converterende bezoekers op uw website te krijgen. Search Engine Advertising heeft een belangrijk voordeel vergeleken met conventionele advertenties, namelijk dat uw advertentie wordt getoond aan mensen die zoekwoorden gerelateerd aan uw producten en/of diensten hebben gebruikt. Er is bij deze groep dus een grote kans dat men ook daadwerkelijk geïnteresseerd is in uw producten of diensten. Bij deze vorm van zoekmachine marketing wordt er bovendien pas betaald als er ook daadwerkelijk op de advertentie wordt geklikt.

Succesvol adverteren in zoekmachines

Belangrijk bij Search Engine Advertising is dat de campagnes goed worden opgebouwd om te voorkomen dat er teveel kosten worden gemaakt en er zo een suboptimaal rendement wordt behaald. Gedurende het optimaliseren van de advertentiecampagnes door yndenz zullen de kosten per klik (CPC) dalen en zal het aantal conversies stijgen. Hierbij letten onze specialisten onder andere op het gebruik van de juiste zoekwoorden, het correct instellen van de doelstellingen/conversies en op de optimale biedstrategie.

Wilt u uw SEA, bijvoorbeeld op basis van Google Ads, uitbesteden? Vraag dan nu de gratis en vrijblijvende QuickScan aan!