E-mailmarketing is een vorm van direct marketing en kan uitstekend gebruikt worden om contact met (potentiële) klanten te onderhouden. Tevens kan een goed opgezette e-mailmarketing campagne zorgen voor nieuwe leads (lead generation) en meer bezoekers op uw website. yndenz beschikt over de expertise om ervoor te zorgen dat de juiste e-mail naar de juiste ontvanger wordt verstuurd en hiermee de online strategie versterkt. Aangezien analyse een belangrijk onderdeel is heeft yndenz de beschikking over diverse middelen om statistieken te vergaren aangaande de e-mailmarketing campagne. Vanuit de gegevens die voortvloeien uit de analyse is een balans op te maken waarbij de afweging wordt gemaakt of de campagne optimaal heeft gepresteerd of juist nog voor verbetering vatbaar is.

Start van een e-mailmarketing campagne

Er zijn een aantal punten die cruciaal zijn bij het succesvol inzetten van een e-mailmarketing campagne. De eerste stap is te bepalen wie je wilt bereiken. In diverse onderzoeken is aangetoond dat een gerichte e-mail een veel hoger conversiepercentage oplevert dan het versturen op goed geluk. Hoe komt u dan aan een lijst met emailadressen waarvan u weet dat hun interesses aansluiten op uw e-mail? Door uw website optimaal te benutten kunt u vrij eenvoudig een lijst samenstellen door aanvullende gegevens te verzamelen vanuit leads en het surfgedrag op uw website te analyseren. Op deze wijze kan elk e-mailadres worden gekoppeld aan bepaalde interesses en kunt u een gerichte e-mailmarketing campagne opstarten.

Optimaliseren van de campagne

Naast het aanwenden van het juiste publiek is het belangrijk om de e-mail op de meest optimale manier in te delen. Dit, zodat de e-mail het hoogst mogelijke rendement zal behalen. Naast de vele standaardregels, als ‘Plaats uw belangrijke content direct bovenaan de e-mail’, zijn er nog talloze aandachtspunten waarin een optimum in gevonden moet worden. Om nog meer uit uw e-mailmarketing campagne te halen is niet alleen de indeling belangrijk, maar ook het toepassen van een aantal eenvoudige, doch zeer effectieve trucs. Hierbij kunt u denken aan het aanbieden van producten die voor de lezer interessant zijn in de aankoopbevestiging. Door een kortingscode toe te voegen voor deze producten kunt u de e-mail nog krachtiger benutten.

Bent u benieuwd naar wat een e-mailmarketing campagne voor uw organisatie zou kunnen opleveren? yndenz is als full service online marketingbureau overal van op de hoogte en heeft de kennis en kunde in huis om uw direct marketing campagne volledig te optimaliseren. Neem voor een vrijblijvend gesprek contact met ons op!