Bent u actief in de regio Haarlem en heeft u het gevoel dat uw website online beter gevonden zou kunnen worden? In dat geval kan zoekmachineoptimalisatie (in het Engels Search Engine Optimization, oftewel SEO) de oplossing zijn. Dit is eigenlijk niets anders dan uw website of webshop zo inrichten dat zoekmachines gaan ‘begrijpen’ hoe uw website in elkaar zit en wat de belangrijkste onderwerpen zijn die uw website behandelt. Met behulp van SEO kunt u ervoor zorgen dat uw website naar boven komt wanneer potentiele klanten in zoekmachines zoals Google zoeken naar de producten en/of diensten die u aanbiedt.

SEO op verschillende niveaus

yndenz kan u helpen met het toepassen van zoekmachineoptimalisatie op meerdere niveaus. Of u nu voornamelijk lokaal in Haarlem actief bent, landelijk opereert of zelfs internationaal, voor de online marketingexperts van yndenz is dit geen enkel probleem. Het is goed om te begrijpen dat voor ieder niveau andere ‘spelregels’ en best practices gelden. Met yndenz als uw online marketingpartner bent u hier optimaal op ingespeeld.

“yndenz heeft ervaring met SEO op verschillende niveaus.”

Lokale SEO in regio Haarlem

Komen uw klanten voornamelijk uit de regio Haarlem, dan is het belangrijk dat uw website hier optimaal voor ingericht is. Dit doet u bijvoorbeeld door het correct instellen van Google My Business en door ervoor te zorgen dat uw bedrijfsgegevens correct vermeld staan in bedrijvengidsen. Daarnaast kunt u reviews verzamelen, aangezien zoekmachines hier relatief veel waarde aan hechten. Tot slot is het raadzaam om landingspagina’s te maken voor de regio’s waarin u actief bent en voor uw vestigingen (indien u meerdere vestigingen heeft). yndenz kan u bij al deze activiteiten ondersteunen of deze geheel voor u uitvoeren.

Landelijke vindbaarheid

Wilt u dat uw website of webshop in heel Nederland goed gevonden wordt dan zijn er verschillende zaken waar u rekening mee moet houden. Zou dient uw website bijvoorbeeld technisch in topconditie te verkeren. Dit betekent dat de laadtijd van uw website geoptimaliseerd dient te worden, door uw broncode optimaal in te richten en door content zoals bijvoorbeeld grote afbeeldingen te verkleinen. Daarnaast dient u voldoende autoriteitswaarde met uw website op te bouwen, wat bereikt kan worden met behulp van linkbuilding. Tot slot is het belangrijk dat uw website voldoende kwalitatieve content bevat met betrekking tot de onderwerpen waarop u gevonden wilt worden. yndenz kan u bij elke stap binnen het proces van landelijke vindbaarheid ondersteunen.

Internationale SEO

Wilt u ook internationaal gevonden worden, dan krijgt u al snel te maken met andere zoekmachines zoals Yandex en Baidu. Al deze zoekmachines hebben eigen richtlijnen en het is belangrijk dat uw website of webshop aan deze richtlijnen voldoet. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat uw website content bevat in de taal (of talen) waarin u gevonden wilt worden. Tot slot is het verstandig om ervoor te zorgen dat uw website links ontvangt van andere websites die opereren in de regio waarin u gevonden wilt worden. De experts van yndenz leggen u graag uit hoe u internationale SEO aanpakt.

“Meer bezoekers betekent niet automatisch meer omzet, laat u daarom voorlichten over conversie optimalisatie.”

Conversie van groot belang na vindbaarheid

Het is goed om te beseffen dat u er met alleen een verbeterde vindbaarheid nog niet bent. SEO is namelijk slechts een stap binnen het proces van online marketing. Want meer bezoekers betekent bijvoorbeeld niet automatisch meer omzet. Laat u daarom ook voorlichten over conversie optimalisatie en zorg ervoor dat potentiële klanten ook echt klant van u worden. Verzilver uw online potentieel en laat uw online omzet groeien!

Online marketingpartner Haarlem

Bent u op zoek naar een partner die u kan helpen met het optimaliseren van uw website en bent u gevestigd in de omgeving van Haarlem. Dan kan yndenz u uitstekend van dienst zijn. Wij zijn namelijk actief in heel Nederland en hebben een groot klantenbestand in de Randstad. Het is goed om te beseffen dat een samenwerking met yndenz altijd maatwerk is en dat wij onze werkzaamheden afstemmen op uw doelen en ambities.

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen? Neem dan contact op via ons online contactformulier of bel ons op +31 (0)10 – 73 70 738. Wij maken graag vrijblijvend kennis met u!