De Search Engine Result Page (SERP), oftewel de zoekresultatenpagina van een zoekmachine, bestaat uit betaalde- en organische resultaten. Doordat SERP momenteel zo ontzettend dynamisch is, geven wij u de beste strategieën voor het verbeteren van de positie van uw bedrijf in de dynamische zoekresultatenpagina. Het is wel van belang dat er wordt onthouden dat de SERP-positie van een bedrijf niet zomaar even is gefixt, het behalen van resultaten met organisch verkeer kost tijd en moeite.

Organische zoekresultaten

Organisch verkeer is van belang voor elke website, want het is kosteloos, doelgericht en er vallen hoge conversies op organisch verkeer te behalen. Organisch verkeer is het verkeer dat via de zoekresultaten van een zoekmachine op een website beland. Met behulp van Google Analytics kunnen wij nagaan waar de gebruikers van een website vandaan komen en of deze via organisch of betaald verkeer op de website zijn beland.

Waarom het van belang is om op SERP te verschijnen

Wanneer een persoon op zoek is naar bijvoorbeeld een bedrijf dat voor hem een webshop kan ontwikkelen, dan zoekt de persoon op Google naar ‘webshop ontwikkeling’. Wanneer het bedrijf dan in de SERP verschijnt, wordt de website zichtbaar voor potentiele bezoekers die zoeken naar de producten of diensten die het bedrijf te bieden heeft. Deze bezoeker kan dan mogelijk van bezoeker naar geïnteresseerde bezoeker naar klant converteren.

SERP webshop ontwikkeling | yndenz

Door zichtbaar te worden in de SERP trekt een bedrijf dus meer gericht verkeer aan, krijgt het bedrijf een hogere autoriteitspositie en krijgt het bedrijf meer exposure waardoor de merkbekendheid wordt verbeterd.

Hoe kan de SERP-positie dan ook werkelijk waar worden verbeterd?

Nu u ervan op de hoogte bent waarom het verschijnen in de SERP van belang is voor het aantrekken van meer gericht verkeer, het krijgen van een hogere autoriteitspositie en het verkrijgen van meer exposure waardoor de merkbekendheid wordt vergroot, geven wij 10 strategieën die erbij zullen helpen op uw website in de SERP te krijgen.

1. Zoekwoorden verwerken in de titels en metabeschrijvingen

Doe voorafgaand aan het schrijven van een tekst een zoekwoordenonderzoek. Zorg ervoor dat de h1 van de tekst het belangrijkste zoekwoord bevat waar de tekst over gaat.

2. Compatibel voor alle mobiele devices

Zorg ervoor dat uw website bruikbaar is voor alle apparaten. Zoekmachines als Google laten websites die compatibel voor alle mobiele apparaten hoger verschijnen in de SERP dan websites die niet zo gebruiksvriendelijk zijn.

3. Sociale media

Door de content die ook op de website wordt geplaatst te delen op de sociale mediakanalen genereert de content extra exposure. Zorg er dus voor dat u actief bent op de platformen waar uw doelgroep actief op is en deel uw content.

LinkedIn post | yndenz

Disclaimer: de bovenstaande afbeelding is later aan dit nieuwsbericht toegevoegd.

4. Content van hoge kwaliteit

Zorg ervoor dat de content die wordt gepubliceerd van hoge kwaliteit is en inhoudelijk informatief voor de doelgroep. Informatieve content wordt door zoekmachines gezien als waardevol en komt hoger in de SERP. Content die door zoekmachines niet als waardevol wordt gezien kan zelfs worden afgestraft waardoor de positie verslechtert.

5. Zoekwoordenonderzoek

Zoals we in de eerste strategie al aangaven is het doen van zoekwoordenonderzoek van belang. Kom erachter welke zoekwoorden uw doelgroep gebruikt wanneer ze op zoek zijn naar de producten of diensten die uw bedrijf te bieden heeft. Gebruik deze zoekwoorden niet alleen in de titel en metabeschrijving maar zorg ervoor dat deze overal op de website zichtbaar zijn.

6. Linkbuilding

Backlinks zijn verwijzingen van andere websites naar uw website. Deze links worden vaak op een linkpagina van een website geplaatst en hierdoor verbetert de ranking van uw website. Let op dat er wel alleen gebruik wordt gemaakt van relevante links.

7. Een snelle website

Niets is irritanter dan een website die er eeuwig over doet om te laden, ook de bezoekers van uw website vinden dit. Wanneer dit het geval is zal het bedrijf hierdoor conversies mislopen.

8. Google Search Console

Middels deze gratis tool krijgt u inzicht in hoe Google-proof de website is. Deze tool helpt om SEO gerelateerde problemen te diagnosticeren die van invloed kunnen zijn op de ranking in de zoekresultaten.

9. Bestudeer de concurrentie

Hou goed in de gaten wat de concurrentie doet op het gebied van SEO, linkbuilding en op sociale media zodat u ze voor kunt blijven in de SERP-ranking.

10. Besteed de SEO uit aan een expert

We begrijpen dat u de bovengenoemde strategieën voor veel mensen erg ingewikkeld kunnen zijn. Wanneer u echt goede resultaten wil zien is het van belang om een SEO-expert in te huren die u helpt bij het verbeteren van de positie van uw website in SERP. Bij yndenz zijn wij zeer ervaren met het zoekmachine optimalisatie en helpen u hier graag mee. Heeft u naar aanleiding van dit bericht vragen over SEO of kunnen wij u ergens anders mee helpen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen door te bellen naar +31 (0)10 – 73 70 738 of te mailen naar info@yndenz.com