LinkedIn heeft wereldwijd zo’n 610 miljoen leden, waarvan ongeveer zeven miljoen in Nederland. De jaarlijkse groei in gebruikers van het zakelijke platform bedraagt over de hele wereld maar liefst 60 procent. Daarnaast is er ook in de interactie op de feed een stijging te zien. Dit, terwijl Facebook juist een dalende trend laat zien.

Toch adverteren bedrijven vooralsnog liever op Facebook dan op LinkedIn. Dit is over het algemeen goedkoper dan adverteren op LinkedIn, maar de kwaliteit van het netwerk ligt daarentegen bij LinkedIn dus vele malen hoger. Advertenties op LinkedIn kunnen zeer effectief zijn, mits deze natuurlijk goed worden ingezet. Maar wat kunt u nou precies met LinkedIn Advertising? In dit artikel beschrijven we een aantal belangrijke opties die het zakelijke platform biedt.

“LinkedIn advertenties kunnen effectief zijn, mits deze goed worden ingezet.”

LinkedIn advertentiemogelijkheden

Er zijn diverse opties wat betreft adverteren op LinkedIn. Welke vorm van adverteren u gebruikt, is voornamelijk afhankelijk van het doel.

  • Sponsored content: berichten die in de feed voorbijkomen als advertentie.
  • Tekst-ads: advertenties die alleen op desktop verschijnen en vaak rechts of bovenaan de feed staan.
  • Sponsored InMail: een direct bericht in de inbox die bovenaan blijft staan. Deze vorm is voornamelijk geschikt voor uitnodigingen of speciale evenementen.
  • Lead Gen Forms: call-to-action buttons in een advertentie waarmee gebruikers worden opgeroepen een bepaalde actie uit te voeren. Met een enkele druk op de knop wordt een formulier gevuld met LinkedIn-gegevens, waarna ze bijvoorbeeld iets downloaden of ergens voor registreren.
  • Dynamic ads: gegevens worden hierbij uit het profiel van de gebruiker gehaald om de advertentie meer aan te laten spreken.

Kostensoorten

Er kan gekozen worden uit verschillende kostensoorten. CPC zijn de kosten per klik op de advertentie, CPV de kosten per bekeken video, CPM de kosten per 1000 keer bekeken advertentie en CPS de kosten per verzonden bericht via InMail. Afhankelijk van de advertentievorm wordt voor een bepaalde kostensoort gekozen.

Advertentie-targeting

Op LinkedIn is het eenvoudig om de juiste doelgroep samen te stellen. Target bijvoorbeeld op functietitel, skills of bedrijfsgrootte. Daarnaast is het ook mogelijk om eigen doelgroepen te uploaden, zoals bijvoorbeeld een klantenbestand of mailbestand. Door te targetten, kan meer uit de advertentie worden gehaald.

Insight Tag

De LinkedIn Insight Tag is te vergelijken met de Facebook-pixel. Het is een stukje code die vanuit het advertentie-account wordt opgehaald om op de website te plaatsen. Dit gaat het gemakkelijkst via Google Tag Manager. Met deze code wordt informatie omtrent de demografische gegevens van websitebezoekers verkregen, kunnen conversies in campagnes worden gemeten en wordt eenvoudig een remarketingdoelgroep opgebouwd.

“Gebruik de LinkedIn Insight Tag om eenvoudig een remarketingdoelgroep op te kunnen stellen.”

Demographic Insights

Met de functie Demographic Insights kan inzicht verkregen worden in wie er wordt bereikt, wie doorklikt, wie converteert en hoe de strategie hier eventueel op moet worden aangepast. Oftewel, deze functie geeft inzicht in welke doelgroepen de advertenties hebben bereikt en hoe hier per doelgroep op wordt gereageerd.

Hulp bij adverteren op LinkedIn

Heeft u hulp nodig bij adverteren op LinkedIn? Weet dan dat online marketingbureau yndenz u hier graag bij helpt! Onze online marketing experts hebben niet alleen verstand van adverteren op social media, maar ook van SEA, SEO, copywriting en andere online marketing aspecten. Voor meer informatie of advies kunt u gerust contact met ons opnemen door het online contactformulier op de website in te vullen of door te bellen naar +31 (0)10 – 73 70 738.

Gratis online marketingtips

Wilt u graag op de hoogte blijven van alle ins en outs op online marketing gebied, zonder dat u hier zelf veel voor hoeft te doen? Volg yndenz dan op Facebook of LinkedIn! Hier plaatsen berichten met alle relevante en interessante trends, nieuwtjes en tips op gebied van online marketing. Heeft u zelf nog een vraag over een specifiek onderwerp? Stuur deze dan gerust door naar nieuws@yndenz.com. Wij geven u dan graag antwoord door middel van een uitgebreid artikel!