Vanaf aankomende week zullen gebruikers van Google Search de zoekresultaten weer als pagina’s weergegeven krijgen. Dit betekent dat Google niet langer gebruikmaakt van ‘continuous scrolling’, dat eerder in december 2022 werd geïntroduceerd. Met deze functie werd er een oneindige lijst met resultaten getoond, wanneer een gebruiker zocht naar een bepaald onderwerp. Wat het besluit achter deze update is en wat er zal veranderen voor de positionering van uw webpagina’s, zal door yndenz in dit nieuwsbericht behandeld worden.

Waarom haalt Google ‘continuous scrolling’ weg?

De paginering van zoekresultaten was voor het invoeren van ‘continuous scrolling’ al de norm. Bij deze versie werden er ongeveer tien organische zoekresultaten per pagina getoond. De reden dat Google weer teruggaat naar de oudere manier van pagina’s tonen, heeft te maken met de laadsnelheid. Bij de paginering van zoekresultaten hoeft Google slechts enkele zoekresultaten te laden, in plaats van een gehele lijst met actuele webpagina’s. Hierdoor biedt Google een gebruiksvriendelijkere ervaring voor de gebruiker.

“Zoekresultaten worden via paginering sneller geladen dan met ‘continuous scrolling.’”

Wat verandert de paginering van zoekresultaten aan uw organische en betaalde positionering?

Google heeft geen update gegeven rondom een verandering van de positionering van webpagina’s. De kans dat uw website minder snel opvalt is echter groot, aangezien gebruikers niet langer oneindig door kunnen scrollen. Als uw webpagina niet op de eerste pagina van Google Search staat, zal deze daarom minder snel opvallen voor een potentiële bezoeker. Dit maakt een prominente positionering van uw organische webpagina of advertentie dus nóg belangrijker.

Gunstige positionering van uw website

Vermoedelijk zal Google de zoekresultatenpagina deze week nog updaten. De verandering wordt eerst toegepast op Google Search voor desktop, en enkele maanden later pas op de mobiele versie.

Wilt u aanpassingen doorvoeren om uw SEO en SEA te optimaliseren, maar weet u niet waar u moet beginnen? yndenz kan ondersteuning bieden voor het behalen van een gunstige positionering van uw organische en betaalde verkeer. Schroom dan niet om vrijblijvend contact met onze specialisten op te nemen.