Om het gedrag van de bezoekers op uw website nog beter te meten, kunt u de Facebook-pixel gebruiken. Met de opgeleverde gegevens kunnen vervolgens betaalde campagnes op Facebook gemeten en geoptimaliseerd worden. Zet u momenteel Facebookadvertenties in, maar is de Facebook-pixel niet geïnstalleerd? Dan laat u kansen liggen!

Wat is de Facebook-pixel?

De Facebook-pixel is een stukje HTML-code die op de website wordt geplaatst en data verzamelt van de bezoekers. Met de pixel wordt onder andere gemeten wie de bezoekers van de website zijn, waar ze vandaan komen, welke pagina’s er zijn bezocht, hoeveel aankopen er zijn gedaan en hoeveel offertes er zijn aangevraagd. Op deze manier kunnen doelgroepen gemeten, geoptimaliseerd en ontwikkeld worden voor Facebookadvertenties.

Remarketing

De Facebook-pixel heeft verschillende functies. Eén van die functies is het opnieuw benaderen van websitebezoekers met een Facebookadvertentie. Dit wordt ook wel remarketing of retargeting genoemd, waarbij de doelgroep na een eerste bezoek opnieuw wordt aangezet tot actie. Dit kan een aankoop zijn, maar bijvoorbeeld ook een blog lezen, flyer downloaden of contact opnemen.

Conversies bijhouden

De Facebook-pixel maakt het tevens mogelijk om conversies bij te houden. Dankzij conversietracking kan worden ingezien welke campagnes en advertenties hebben geleid tot welke conversie. Op deze manier is precies duidelijk welk budget tot welke omzet heeft geleid en dus ook welke advertentie wel goed werkt en welke niet. Op basis hiervan kunnen advertenties worden geoptimaliseerd om de conversieratio te verhogen.

Doelgroep opbouwen met Facebook

Na het plaatsen van de pixel zijn er drie soorten doelgroepen die gebruikt kunnen worden voor Facebookadvertenties:

  • Aangepaste doelgroep: Op basis van het bezoekersgedrag kan deze doelgroep samengesteld worden voor remarketing campagnes.
  • Vergelijkbare doelgroep: Deze doelgroep bestaat uit mensen die vergelijkbaar zijn met de websitebezoekers, maar de website nog niet hebben bezocht.
  • Opgeslagen doelgroep: Dit is een doelgroep die zelf samengesteld kan worden op basis van de aangepaste- en vergelijkbare doelgroep. Hierbij kan zelf gefilterd worden op bijvoorbeeld leeftijd en demografische gegevens.

Voordelen van de Facebook-pixel

Naast dat het installeren van de Facebook-pixel zo is gedaan, heeft de pixel nog meer voordelen. Zo sluiten advertenties beter aan en zijn ze persoonlijker, waardoor de relevantie ervan aanzienlijk stijgt. Daarnaast zijn de kliks en het aantal conversies vaak hoger dan bij ‘normale’ advertenties én liggen de kosten van Facebookadvertenties lager dan bij andere advertenties.

Faxebook-pixel installeren met behulp van yndenz

Kunt u wel wat hulp gebruiken bij het installeren van de Facebook-pixel? De online marketing specialisten van yndenz helpen u daar graag bij! Ook wanneer u graag de complete online marketing van uw organisatie uit handen wilt geven, bent u bij ons aan het juiste adres. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of advies. Vul het online contactformulier op de website in of neem telefonisch contact op via telefoonnummer +31 (0)10 – 73 70 738.

Blijf op de hoogte via social media

Maandelijks plaatsen wij artikelen met nieuws, tips en trends op het gebied van online marketing. Vind u het interessant om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen binnen het online marketing vak? Volg yndenz dan op Facebook of LinkedIn! Hier wordt u altijd op de hoogte gehouden van de nieuwste berichten.

Vraag over online marketing?

Wanneer u graag meer wilt weten over een specifiek onderwerp op het gebied van online marketing, kunt u dit altijd aan ons laten weten via nieuws@yndenz.com. Wij behandelen uw aangedragen onderwerp dan graag uitgebreid in een volgend nieuwsbericht!