Wellicht was u er al van op de hoogte, maar er is sinds kort een nieuwe versie van iDEAL. Vanaf eind 2023 kon u al beginnen met de migratie naar de nieuwe versie van iDEAL, maar vanaf 1 juli moet deze echt afgerond zijn. Hierna houdt de huidige versie van iDEAL namelijk op met bestaan. Als u de migratie nog niet heeft afgerond begint de tijd inmiddels dus te dringen. Lees in dit nieuwsbericht meer over het nieuwe iDEAL en de migratie hiernaartoe.

Wat verandert er voor de consument?

Voor de consument is het nieuwe iDEAL vooral gericht op meer betaalgemak. Zo kan men een profiel aanmaken bij iDEAL zelf, die men kan gebruiken bij elke webshop om eenvoudig te bestellen en betalen. Met de functie snel bestellen kunnen de bezorggegevens zelfs automatisch door iDEAL ingevuld worden. Dit moet het bestel- en betaalproces dus een stuk soepeler laten verlopen. Het iDEAL-profiel heeft al zo’n 50.000 gebruikers.

“Het nieuwe iDEAL moet het bestel- en betaalgemak bevorderen.”

Wat verandert er voor de webshop?

In principe verandert voor de webshop niet veel. Alleen is het natuurlijk wel belangrijk dat u de migratie uitvoert. Als u dit niet voor 1 juli 2024 doet, kunnen uw klanten namelijk geen gebruik meer maken van iDEAL. Hiermee zou een belangrijke betaaloptie verdwijnen uit uw webshop.

Zelf de migratie naar het nieuwe iDEAL uitvoeren

De migratie kunt u in principe zelf uitvoeren. Hier is echter wel enige technische kennis voor nodig. Indien u hierbij ondersteuning nodig heeft, kunt u contact met ons opnemen. Wij kunnen u hier eventueel bij ondersteunen. Ook kunt u terecht bij uw bank. Op het developersportal van desbetreffende bank kunt u handleidingen voor de migratie vinden.

“Voor de migratie is enige technische kennis nodig.”

Ondersteuning bij uw webshop

Het nieuwe iDEAL moet het bestellen bij uw webshop gemakkelijker maken. Uiteraard is dit maar een onderdeel van uw webshop. Zo is het ook belangrijk dat u zorgt voor een goede conversie optimalisatie. Bent u op zoek naar een partner voor uw webshop ontwikkeling? Bij yndenz kunnen we u hierin ondersteunen. Voor meer informatie of vragen kunt u contact met ons opnemen door te bellen naar 010-7370738 of te mailen naar info@yndenz.com.