Gedurende de coronacrisis is het gemiddelde gedrag van de consument drastisch veranderd. Daar waar eerst veel tijd werd besteed in fysieke winkels en op het terras, brengen veel mensen hun tijd nu voornamelijk online door. Dit betekent dat de online wereld tijdens deze periode een (nog) belangrijke(re) rol heeft gekregen. Voor SEO-specialisten is het dus zeer belangrijk om hierin mee te groeien. De consument verandert, wat betekent dat SEO-marketeers mee moeten veranderen. Wij benoemen enkele tips die online ondersteuning kunnen bieden om deze crisistijd door te komen.

Updaten Google Mijn Bedrijf account

Consumenten willen graag weten waar zij aan toe zijn. Het geven van praktische informatie, zeker in een tijd als deze, is dan ook essentieel. Denk bijvoorbeeld aan (aangepaste) openingstijden of gewijzigde data van evenementen. Houdt hiervoor uw Google Mijn Bedrijf account up to date. Is uw fysieke winkel of horecazaak door de crisis noodzakelijk (tijdelijk) gesloten? Zorg er dan voor dat dit duidelijk in Google Mijn Bedrijf is vermeld. Op deze manier zijn klanten hier snel van op de hoogte wanneer zij online naar uw organisatie zoeken.

Maatregelen bestellingen webshop

Beschikt u over een webshop, maar is het vanwege de crisis momenteel niet mogelijk voor klanten om een bestelling te plaatsen? Sluit uw webshop dan niet volledig af voor bezoekers. Dit, aangezien dit negatieve gevolgen zal hebben voor de organische vindbaarheid van uw website. Zo is de kans zeer aannemelijk dat uw positioneringen in een situatie als deze sterk zullen afnemen. Er zijn een aantal zaken die u in dit geval wel kunt toepassen:

  • Schakel het winkelmandje van het online bestelproces uit.
  • Pauzeer de webshop voor bepaalde tijd. Let op: ons advies is dit tevens te vermelden in een eventuele meldingsbalk. Op deze manier zien bezoekers op iedere (landings)pagina dat de webshop tijdelijk niet kan worden gebruikt.
  • Laat bezoekers hun favoriete items bewaren, zodat zij deze op een later moment alsnog kunnen bestellen.
  • Voeg een duidelijke CTA (Call to Action) aan pagina’s toe om het aantal nieuwsbrief inschrijvingen te optimaliseren. Via de nieuwsbrief kunt u vervolgens de bezoekers als eerste op de hoogte brengen van de heropening van de webshop.

Creëren unieke content op website

Uiteraard is het blijven creëren van unieke content zeer bevorderlijk voor de organische vindbaarheid van uw website. Door ook in crisistijden de website voortdurend aan te blijven vullen met nieuwe content, behoudt u uw vindbaarheid en blijft u zichtbaar voor de klant. Ook al is de webshop tijdelijk niet in gebruik, men kan op deze manier toch gebruik blijven maken van uw expertise ten behoeve van uw product(en).

FAQ markup op website

In crisistijden is de druk op de klantenservice vaak zeer groot. Consumenten hebben veel vragen en behoefte aan duidelijkheid. In een situatie als deze is het dan ook zeer aan te raden gebruik te maken van FAQ structured data. Door een stukje ‘schema script’ toe te voegen aan de antwoorden op de meest gestelde vragen, zullen deze in de zoekresultaten al worden getoond, waardoor de bezoeker dus snel wordt geïnformeerd.

SEO-marketing met behulp van yndenz

Heeft u behoefte aan SEO-ondersteuning voor uw website en komt de expertise van een online marketingbureau goed van pas? Full-service online marketingbureau yndenz biedt u graag volledige ondersteuning met de online marketing van uw organisatie! Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op. Dit kan via telefoonnummer +31 (0)10 – 73 70 738 of via het contactformulier op onze website.

Vraag over een specifiek online marketing onderwerp?

Heeft u een vraag over een specifiek onderwerp op het gebied van online marketing? Wellicht wordt uw vraag beantwoord in één van de nieuwsberichten op onze website. Bekijk hier diverse artikelen met daarin een uitleg, trends, tips en nieuws omtrent online marketing. Blijft na het lezen van de nieuwsberichten uw vraag onbeantwoord? Dan kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen!