De aankomende updates van Microsoft Advertising die staan gepland voor deze maand, omvatten het afstemmen op de afschrijvingen van ETA’s van Google Ads, nieuwe conversie statistieken en nog meer. Microsoft Audience maakte bekend dat vanaf 30 juni 2022 Responsive Search Ads (RSA’s) de enige zoekadvertentietype zijn die kunnen worden gemaakt in standaard zoekcampagnes. Daarnaast kondigden zij ook rapportageverbeteringen voor Microsoft Audience Ads met nieuwe conversiestatistieken en automatisch gegenereerde re-marketinglijsten aan. Overigens kondigde de tech gigant ook diverse updates en uitbreidingen van Microsoft Audience Network aan.

In lijn met Google Ads

Evenals bij Google Ads is het vanaf 30 juni 2022 niet meer mogelijk om Expanded Text Ads (ETA’s) in een standaard zoekcampagne te bewerken of toe te voegen. Vanaf dan kunnen er alleen RSA’s worden gemaakt of bewerkt in standaard zoekcampagnes. Overigens blijven ETA’s wel zichtbaar, maar het is niet mogelijk om deze vanaf dan aan te passen.

Updates en uitbreidingen van Microsoft Audience Network

Filters voor het feed

Het is vanaf nu mogelijk voor marketeers om hun feed te filteren op ID en categorie. Zo kunnen er meerdere filters tegelijk worden aangezet, waardoor bepaalde waarden kunnen worden uitgesloten. Hierdoor is het voor marketeers makkelijker om feed gebaseerde campagnes te beheren en gedetailleerder te filteren.

Nieuwe conversie statistieken

Een view-through conversie is een conversie die is gemaakt nadat de persoon de advertentie heeft gezien, ook al is er niet op de advertentie geklikt. Er zijn vier nieuwe view-through statistieken:

 • View-through-conversiepercentage: het aantal view-through-conversies gedeeld door het aantal vertoningen.
 • View-through-conversie-CPA: totaal uitgegeven bedrag gedeeld door het aantal view-through conversies.
 • View-through-conversie-inkomsten: alle view-through-conversie-opbrengsten bij elkaar opgeteld.
 • View-through-conversie-ROAS: de inkomsten uit view-through-conversies gedeeld door de totale advertentie-uitgaven.
 • 18 nieuwe markten

  Het Microsoft Audience Network breidt zich uit naar 18 nieuwe markten verspreid over heel de wereld, waaronder ook Nederland.

  Automatisch gegenereerde re-marketinglijsten

  Microsoft Advertising introduceert drie soorten automatisch gegenereerde re-marketinglijsten:

 • Lijst van alle websitebezoekers van de afgelopen 30 dagen.
 • Lijs van websitegebruikers die een conversie hebben uitgevoerd van de afgelopen 180 dagen.
 • Een slimme re-marketinglijst die alle gebruikers die mogelijk een conversie zullen genereren bevat.
 • Waarom zijn deze updates interessant voor marketeers?

  Doordat ETA’s net als op Google Ads nu ook bij Microsoft Advertising worden afgeschaft bij standaard zoekcampagnes, wordt het voor marketeers makkelijker om op beide platforms te werken. Wel moeten marketeers hierbij wennen aan het werken met machine learning. Met de nieuwe filters voor in de feed kunt u gemakkelijker campagnes filteren. Met de nieuwe view-through-conversiestatistieken kunt u vanaf dan ook beter bijhouden hoe view-through advertentievertoningen bepaalde statistieken beïnvloeden. De automatisch gegenereerde re-marketinglijsten zullen marketeers helpen bij het converteren van websitegebruikers die al interactie hebben gehad met hun merk.

  Hulp nodig?

  Kunt u wel een beetje hulp gebruiken met het maken van RSA’s of heeft u naar aanleiding van dit bericht vragen met betrekking tot conversie optimalisatie of SEA, dan kunt u gerust contact opnemen door ons te bellen op +31 (0)10 – 73 70 738, of stuur een e-mail naar info@yndenz.com. Wij beantwoorden graag al uw vragen!