Indien u werkzaam bent binnen de online marketing, dan weet u hoe belangrijk de vindbaarheid van een website is. Het is de bedoeling dat u met bepaalde zoekwoorden zo hoog mogelijk gevonden wordt binnen Google. Maar hoe kunt u hier nu het beste voor zorgen? Kunt u uw prestaties echt verbeteren middels de on-site search zoekbalk? In dit artikel geven wij u 3 redenen waarom deze zoekfunctie belangrijk is.

1. On-site search geeft inzicht in de intentie van de bezoeker

Het doel van een zoekmachine is natuurlijk om de beste resultaten voor een zoekopdracht te tonen. De manier hoe mensen zoeken wijkt echter vaak af van de content die rondom een bepaald merk gecreëerd wordt. Hierdoor kan de on-site search zoekbalk een geweldig hulpmiddel zijn voor marketeers. Deze zoekbalk laat namelijk precies zien naar welke woorden de bezoekers zoeken. Hiermee kunt u als marketeer de gebruikersintenties achterhalen. Zo kunt u uw content aanpassen op deze intenties, en naast een aantal zoekwoorden uit uw zoekwoordenanalyse, ook de woorden en intenties van de bezoeker verwerken in uw content. Via Google Analytics kunt u eenvoudig het gedrag van uw gebruikers analyseren middels het handige site search rapport.

“De manier hoe gebruikers zoeken wijkt vaak af van de content rondom een bepaald merk. De on-site search zoekbalk kan hierbij een geweldig hulpmiddel zijn!”

2. Verbeter de zoekervaring met de on-site search zoekbalk

De website-ervaring kan flink verbeterd worden, zodra u inzicht heeft in de interesses van uw bezoekers. Of het nu gaat om het vaststellen van de soort content waarin bezoekers geïnteresseerd zijn of hoe gemakkelijk zij bepaalde pagina’s kunnen vinden, middels on-site search kunt u de betrokkenheid van de bezoekers drastisch verbeteren. Door tijd te investeren in het monitoren van on-site search, leert u niet alleen uw bezoekers beter kennen, maar kunt u hun ervaringen enorm optimaliseren. Hierdoor vermindert u het aantal zoekopdrachten zonder resultaat en creëert u zelfs kansen op meer conversies.

3. Verbeter uw conversiepercentage middels on-site search

Als uw content klopt, en daardoor goed aansluit op de wensen van de bezoeker, dan is de kans groot dat er een conversie uitkomt. Zeker als de gebruiker het bezoek aan uw website als prettig ervaart. Daarnaast kunt u eenvoudig inspelen op de wensen van de bezoekers. Zijn ze op zoek naar een specifiek product of dienst? Dan kunt u overwegen om dit product groter in te kopen, of eventueel om deze dienst aan te bieden. Zo biedt on-site search niet alleen een hulpmiddel binnen uw vindbaarheid, maar ook voor het gehele bedrijf kan dit gunstig uitpakken.

yndenz helpt u met de vindbaarheid van uw website!

Heeft u hulp nodig bij het verbeteren van de vindbaarheid van uw website? Wij van yndenz helpen u graag verder! Zo kunnen wij een analyse van uw website uitvoeren, waarmee de resultaten van uw website zowel on-site als off-site in kaart wordt gebracht. Daarnaast bieden wij conversie optimalisatie en copywriting aan om uw website naar een (nog) hoger niveau te tillen. Neem vrijblijvend contact met ons op om de opties te bespreken. Onze online marketeers staan ten alle tijden voor u klaar!