Een goede Google Ads campagne kan zeer waardevol zijn voor uw bedrijf. Als de campagne goed loopt levert dit meer verkeer en conversies op bij uw website, oftewel behaalt u een goede ROI (Return On Investment). Een Google Ads campagne die niet goed is geoptimaliseerd kan juist voelen als weggegooid geld, en dat is zonde. Daarom geven we u in dit artikel 4 tips om uw Google Ads campagnes te optimaliseren in 2023, zodat u het nieuwe jaar goed kan beginnen.

1. Focus op creativiteit en personalisatie

Content is king is al een veelgehoord kreet in Search Engine Optimization (SEO). Bij Search Engine Advertising (SEA) is de huidige trend ‘creativity is king’. Met display ads kunt u creatieve en gepersonaliseerde advertenties creëren. Consumenten willen zelf ook steeds meer personalisatie zien in hun advertenties. Het is daarmee belangrijk om relevante advertenties te creëren voor uw doelgroep zonder dat de werkdruk voor uzelf te hoog wordt. Een gedegen vooronderzoek om te achterhalen wat de wensen van uw verschillende doelgroepen zijn, is daarmee een goede start.

2. Pas het budget aan op uw doelen

Verwacht in 2023 niet dezelfde resultaten als het afgelopen jaar als het gaat om uw budget. Uit onderzoek is gebleken dat de cost per lead het afgelopen jaar bij 91% van de industrieën gestegen is met een gemiddelde stijging van maar liefst 19%! Deze trend zet zich het komende jaar naar verwachting door. Het is belangrijk dit in gedachte te houden bij het bepalen van uw budgets, en in uw communicatie naar uw mogelijke werk- of opdrachtgever. Drastische veranderingen in uw budget kunnen ook effect hebben op uw campagnes. Het is daarom raadzaam uw budget niet met meer dan 10% te verhogen of verlagen. Indien u uw budget gaat verlagen vanwege teleurstellende resultaten, bekijk dan of er andere punten zijn die u kunt verbeteren om uw resultaten te verhogen.

“Het afgelopen jaar is de cost per lead bij 91% van de industrieën gestegen, met een gemiddelde stijging van 19%.”

3. Voer AB tests uit om uw Google Ads te optimaliseren

Het is onmogelijk om van tevoren precies te voorspellen hoe uw doelgroep zal reageren op uw campagne. AB testing is een uitstekende manier om uit te vinden wat wel en niet zal werken in uw campagne. Met AB tests voert u twee verschillende campagnes uit of leidt u de campagne naar twee verschillende landingpagina’s. Het is hierbij belangrijk telkens maar één ding te veranderen om te kunnen achterhalen wat precies wel en niet werkt.

4. Vind verbeterpunten in de data

Data is uw beste vriend als het gaat om betaalde advertenties. Dit begint al voor de advertentie van start gaat. Door op dat moment de juiste KPI’s (Key Performance Indicators) te kiezen om te monitoren, zorgt u ervoor dat u tijdens de campagne de juiste optimalisaties kunt doorvoeren op deze KPI’s. Het is ook verstandig een vast moment te kiezen, bijvoorbeeld wekelijks, om uw data te analyseren en eventuele verbeteringen door te voeren.

Google Ads optimaliseren uitbesteden aan yndenz

Wilt u uw huidige Google Ads optimaliseren, of wilt u nog beginnen met een Google Ads campagne? U kunt dit aan de hand van, onder andere, deze tips zelf doen. Als u hier niet de tijd of kennis voor heeft kunt u er ook voor kiezen dit uit te besteden. Bij yndenz hebben we de specialisten aan boord die uw Google Ads campagnes van begin tot eind kunnen inrichten, monitoren en optimaliseren. Als u hier vragen over heeft kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. U kunt ons telefonisch bereiken via +31 (0)10- 73 70 738 of per mail op info@yndenz.com.