In navolging van de Google I/O-conferentie heeft Google deze maand ook hun Google Marketing Live conferentie georganiseerd. Dit evenement staat met name in het teken van Google Ads. Net als bij de I/O-conferentie stond het echter weer voornamelijk in het teken van AI. In dit nieuwsbericht nemen we belangrijkste veranderingen die eraan zitten te komen met u door.

Integratie met AI Overviews

In ons nieuwsbericht over de I/O-conferentie heeft u al kunnen lezen dat AI Overviews voor iedereen in de Verenigde Staten live gaat, met de rest van de wereld dat spoedig zal volgen. De vraag is dan natuurlijk wat dit gaat betekenen voor Google Ads. Tijdens Google Marketing Live heeft Google hier meer over verteld. Waar voorheen nog getest werd met advertentieweergaven boven en/of onder het AI-overzicht, gaat Google nu ook in het overzicht zelf relevante advertenties weergeven. U hoeft hiervoor niets te veranderen aan uw campagnes. Google heeft aangegeven dat advertenties van bestaande campagnes al getoond kunnen worden binnen de overzichten.

“Google gaat ook in de AI Overviews advertenties tonen.”

Meer interactie met advertenties

Google heeft ook aangegeven dat de advertentie-ervaring gaat veranderen. Hierbij zullen consumenten meer interactie hebben met de advertenties. Een voorbeeld die hierbij gegeven wordt, zijn bijvoorbeeld een virtuele pasfunctie, waarbij gebruikers uit verschillende door AI gegenereerde modellen kunnen kiezen om te zien hoe een kledingstuk op een bepaald lichaamstype eruitziet. Een ander voorbeeld dat Google geeft zou gebruikers moeten helpen bij complexere aankopen. Het voorbeeld dat Google hierin geeft gaat het om het huren van opslagruimte voor grote meubelen. Nadat een gebruiker hiernaar zoekt kan deze in de advertentie klikken op een knop waarna er foto’s van de meubelen gemaakt kunnen worden. Met behulp van AI wordt vervolgens direct bepaald welk type opslagruimte geschikt is.

Advertenties creëren met behulp van AI

Ook aan de adverteerderskant zijn er enkele nieuwe features aangekondigd, met name voor het creëren van ads met behulp van AI. Zo kunnen er in Performance Max richtlijnen voor lettertype, kleuren en andere referentiepunten voor een afbeelding doorgegeven worden, waarna Google Ads nieuwe assets zal creëren. Daarnaast kan er van AI gebruik gemaakt worden om bijvoorbeeld objecten toe te voegen aan een afbeelding of om de achtergrond te vergroten. Als er meerdere afbeeldingen van een product worden geüpload, kan er bovendien een 3D-afbeelding van gemaakt worden.

“Er kan van AI gebruik gemaakt worden om objecten toe te voegen aan een afbeelding.”

Eenvoudiger data verzamelen

Naast al het AI-geweld heeft Google ook Google Ads Data Manager aangekondigd. Op deze centrale plek wordt het eenvoudiger om de data waarop uw advertenties draaien te beheren. Zo kunt u eenvoudig al uw first-party data hierin verzamelen, analyseren en activeren. Handig, zeker aangezien de third party cookies worden uitgefaseerd.

Inspelen op de Google Marketing Live 2024 aankondigingen

Zoals u kunt lezen gingen de meeste aankondigingen bij Google Marketing Live 2024 over AI. Hierbij was het grootste nieuws misschien wel hoe Google Ads eruit zal gaan zien in de nieuwe AI Overviews. Verder staan de meeste veranderingen voor nu alleen live in de VS. Voorlopig hoeft u als marketeer hier ook geen veranderingen voor door te voeren. Wel raden we u aan zichzelf alvast bekend te maken met Google Ads Data Manager. Heeft u nog vragen over wat er voor u gaat veranderen binnen Google Ads, of bent u op zoek naar een partner om andere uw SEA te ondersteunen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.