Google heeft onlangs Performance Max, een geautomatiseerd campagnetype in Google Ads, geïntroduceerd. Deze recente toevoeging heeft het makkelijker dan ooit gemaakt om PPC-advertenties weer te geven en bespaart adverteerders veel tijd. Echter, er zijn ook een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden wanneer u hier gebruik van maakt. In dit nieuwsbericht leest u wat de vier valkuilen zijn van deze nieuwe campagnevorm.

Wat is Google Performance Max?

Google Performance Max is de nieuwe geautomatiseerde campagnesoort in Google Ads, die Smart Shopping gaat vervangen. Het dient als aanvulling voor andere campagnetypen, zoals Search en Display. Performance Max geeft de advertenties van een bedrijf weer op de zes primaire advertentiekanalen van Google: Google Search, Google Maps, Google Display, Gmail, Discover en YouTube.

Adverteerders hoeven nu slechts één campagne te maken en kunnen zich richten op het optimaliseren van die aspecten van hun campagnes die het grootste potentieel hebben. Dit maakt het nieuwe adverteerders makkelijker, omdat het voorheen vereist was om een afzonderlijke campagne voor ieder kanaal te creëren.

Valkuilen van Google Performance Max campagnes

De geautomatiseerde Google Performance Max campagnes hebben wel een aantal beperkingen. De beste PPC-resultaten komen voort uit de samenwerking tussen mens en automatisering. Uiteindelijk kunnen alleen mensen verantwoordelijk worden gehouden wanneer zich problemen voordoen. Wanneer u gebruik maakt van Google Performance Max, moet u rekening houden met de volgende valkuilen:

1. U geeft onvolledige doelen.

Wanneer u incomplete informatie deelt, zal Performance Max niet naar verwachting presteren. Het is cruciaal om een manier te hebben om deze en andere doel gerelateerde gegevens terug te koppelen naar Google, zodat ze kunnen leveren wat u echt wilt.

2. U voorziet Google van slecht geoptimaliseerde feeds.

Als uw feed onvolledige gegevens bevat of als uw title text slecht is geoptimaliseerd, zullen uw advertenties er slechter uitzien en slechter presteren dan die van uw concurrenten, en krijgt u minder of duurdere conversies.

3. U maakt geen gebruik van first-party data.

Naarmate de privacy kwesties toenemen, vindt er een grote verschuiving plaats van third party data in online adverteren. First-party data, gegevens van uw websitebezoekers die uzelf verzamelt, worden steeds belangrijker. Als u een lijst met bestaande klanten heeft, voert u deze first-party data in uw Google Ads-campagnes in om de targeting te verbeteren.

4. U schrijft geen ‘behulpzame’ advertentiecomponenten.

Mensen gebruiken Google om te zoeken naar dingen waarvan ze al weten dat ze ze nodig hebben. Probeer daarom vragen van gebruikers te beantwoorden en hen te verzekeren dat u de best mogelijke oplossing biedt voor hun probleem. Neem unieke waardeproposities en duidelijke call-to-actions op in de advertentietekstcomponenten die vervolgens de verschillende onderdelen van uw Responsive Search Ads (RSA’s) vormen.

Google Ads uitbesteden aan yndenz

Wilt u meer uit uw Google Ads campagnes halen? Bij yndenz helpen we u graag verder. Onze online marketeers kunnen uw Google Ads campagnes inrichten, monitoren en optimaliseren. Als u nog vragen heeft kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen door te bellen via +31 (0)10- 73 70 738 of te mailen naar info@yndenz.com.