Alhoewel bedrijven succesvol kunnen zijn door SEO in-house te houden, heeft het uitbesteden van SEO ook meerdere voordelen. In dit nieuwsberichten leest u 6 redenen waarom het lonend kan zijn om SEO uit te besteden aan een online marketingbureau.

1. Verantwoordelijkheden wegnemen

Wellicht heeft u meerdere marketingmedewerkers in uw bedrijf, welke veel verschillende taken en verantwoordelijkheden hebben. Doordat SEO een erg breed vakgebied is, waar onder andere content, IT en UX bij komen kijken, heeft het uitbesteden van SEO als voordeel dat uw marketingpersoneel geen expert hoeft te worden op dit gebied.

2. Verantwoording creëren

Er moet verantwoording worden afgelegd voor uitgevoerde SEO-werkzaamheden, welke pas op de lange termijn leiden tot bijvoorbeeld hogere organische posities. Wanneer uw marketingmedewerker een generalist is met veel verschillende taken, kan het lastig zijn om focus te behouden. In-house medewerkers kunnen het werk niet goed uitvoeren en niet verantwoordelijk worden gehouden voor de resultaten als er onvoldoende expertise, middelen of tools beschikbaar zijn binnen een organisatie. Doordat online marketingbureaus vaak experts in dienst hebben en toegang hebben tot geavanceerde (dure) SEO-tools, kunt u hiervan profiteren.

3. Perspectief van buitenaf

Een derde partij of iemand die niet betrokken is in de dagelijkse praktijken van een organisatie, kan dingen opmerken die door in-house werknemers van een organisatie over het hoofd worden gezien.

4. Consistentie creëren

SEO vereist consistentie en is niet iets wat u er even bij kunt doen. Wanneer er andere prioriteiten ontstaan binnen een organisatie, kunnen andere activiteiten voorrang krijgen boven SEO. De algehele SEO-strategie lijdt eronder als de werkzaamheden niet consistent worden uitgevoerd. Door een bureau in te schakelen dat zich enkel met uw SEO werkzaamheden bezighoudt, zorgt u ervoor dat er consistentie gewaarborgd wordt.

5. Expertise inbrengen

Algoritmen en zoekresultaten veranderen voortdurend, waardoor SEO steeds complexer wordt. Bovendien is er een stortvloed aan informatie. Voor in-house online marketeers kan het vermogen om up-to-date te blijven en een expert te zijn op het niveau dat nodig is om een SEO-strategie op te stellen, te onderhouden en aan te passen lastig zijn. Bureaus houden zich alleen maar bezig met het SEO werkveld, waardoor u er zeker van bent dat ze op de hoogte zijn van de laatste trends en ontwikkelingen.

“Voor een complexe organisatie of grote website is het een uitdaging om een SEO duizendpoot te zijn. Voor kleinere merken en bedrijven is het moeilijk om iemand in te huren, laat staan meerdere mensen, alleen voor SEO.”

6. ROI verbeteren

Het is mogelijk om de ROI van SEO te meten, ongeacht of SEO-werkzaamheden in-house worden uitgevoerd of uitbesteed worden. Wat het lastiger maakt, is wanneer onduidelijk is wie er precies verantwoordelijk is voor de SEO-werkzaamheden. Met een in-house team is het daardoor lastiger te bepalen of u die investering terugkrijgt, dan wanneer u SEO uitbesteedt.

SEO uitbesteden aan yndenz

Wilt u beter vindbaar worden, maar heeft u niet voldoende kennis in-house? Dan helpen wij van yndenz u graag verder. Onze online marketeers zijn gespecialiseerd op het gebied van SEO en kunnen u hierbij ondersteunen. Wenst u meer informatie te ontvangen? Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met ons op door te mailen naar info@yndenz.com of te bellen naar +31 (0)10 – 73 70 738.