Integreer eenvoudig het IndexNow protocol op uw WordPress website met deze nieuwe plugin van Microsoft Bing. Sinds december 2021 is het mogelijk de plugin te downloaden, maar wat doet deze nou eigenlijk? Dat leggen we u graag uit in dit nieuwsbericht.

Wat de plugin doet

De WordPress IndexNow plugin maakt het mogelijk om op geautomatiseerde wijze URL’s van WordPress sites bij verschillende zoekmachines in te dienen, waarbij het niet meer nodig is om zelf de site te registreren of te laten verifiëren. Zodra de plugin is geïnstalleerd, zal direct de API-sleutel op uw website gegenereerd en gehost worden. Er wordt gedetecteerd wanneer er een pagina wordt aangemaakt, bijgewerkt of verwijderd op WordPress. De plugin verzendt vervolgens op de achtergrond automatisch de URL’s. Volgens Microsoft hebben zo alle zoekmachines altijd de laatste updates van uw websites. Dit scheelt u tijd en zal uw pagina’s sneller vindbaar maken in de verschillende zoekmachines.

Wat IndexNow precies is

Waar het dus op neerkomt, is dat door middel van IndexNow de zoekmachines direct geïnformeerd worden bij iedere verandering van content op uw website. Zo worden altijd de meest accurate zoekresultaten weergegeven. Zowel Microsoft Bing als Yandex hebben dit protocol overgenomen en het wordt al op meer dan 60.000 websites gebruikt. Zelfs Google is nu bezig met het uitvoeren van tests.

Door IndexNow worden altijd de meest accurate zoekresultaten weergegeven.

Hoe het precies werkt

Het is een vrij simpel protocol. Er dient een sleutel op uw server aangemaakt te worden, waarna vervolgens een URL naar een zoekmachine zoals Google wordt gepost. Zo worden de IndexNow deelnemende zoekmachines op de hoogte gesteld wanneer er iets op deze URL wordt gewijzigd. Het proces bevat de volgende stappen, welke de plugin nu dus allemaal voor u doet:

  • 1. Allereerst wordt de sleutel gegenereerd met de ‘online key generation tool’.
  • 2. Vervolgens wordt de sleutel in een tekstbestand gehost, met de naam van de sleutel in de hoofdmap van uw website.
  • 3. Zodra een URL is toegevoegd, bijgewerkt of verwijderd wordt deze ingediend. Dit kan per URL of door het maken van een URL set.

Hulp bij installatie IndexNow

De plugin is gemakkelijk te installeren door in te loggen op WordPress en te klikken op ‘Plugins > Add new’. Zoek vervolgens de IndexNow plugin en installeer deze, waarna er op ‘Activate’ gedrukt kan worden. Vervolgens kunt u naar de IndexNow admin pagina en op ‘Let’s get started’ klikken. Nu bent u er klaar voor, simpel als dat!

De directe indexering van IndexNow plugin is de droom van iedere SEO specialist als het gaat om de meest relevante informatie op zoekmachines te krijgen. Mocht u nog hulp nodig hebben bij bijvoorbeeld Google Ads, social media of website ontwikkeling? Neem dan direct contact op met een van onze online marketeers!