Vraagt u zich als business to business organisatie af wat uw mogelijkheden zijn op het gebied van B2B marketing? Er zijn een aantal B2B marketing trends gesignaleerd, waar we in 2016 eigenlijk niet meer omheen kunnen! Online activiteiten zijn voor elk bedrijf belangrijk, want het zorgt voor betere vindbaarheid van uw website en uiteindelijk tot meer conversie. Dus deze trends op het gebied van B2B online marketing zijn in 2016 niet te missen:

Contentmarketing

Contentmarketing draagt bij aan de vindbaarheid van een website. Contentmarketing is een belangrijk onderdeel van business to business marketing. Momenteel houdt 60% van de B2B marketeers zich al bezig met contentmarketing. De verwachting is dat nog eens 26% contentmarketing in gaat zetten in 2016.

Mobiele website

Steeds vaker worden websites bezocht met een mobiel apparaat zoals een smartphone of tablet. Maar nog niet alle websites zijn geoptimaliseerd zodat ze op elk scherm goed te bekijken zijn. Ruim 76% van de B2B organisaties heeft al een mobiele versie van de website en 15% gaat zorgen dat dit in 2016 wordt bewerkstelligd.

Betaald adverteren

Google is voor de meeste bedrijven nog altijd het grootste kanaal waar bezoekers vandaan komen. Dat 75% van de B2B marketeers adverteren via Google Adwords is dan ook niet gek. Ook in 2016 zal Adwords de voorkeur hebben voor betaalde advertenties. Ook het adverteren via Twitter en LinkedIn neemt flink toe, terwijl het adverteren via Facebook juist iets terugloopt.

Marketing automation

Marketing automation is een efficiënte manier om inzicht te krijgen in de doelgroep en hierdoor kwalitatieve leads te genereren. 25% van de B2B organisaties maken op dit moment al gebruik van marketing automation en 31% is dit in 2016 van plan.

Webinar

Webinars (online presentaties) en seminars (presentaties op een fysieke locatie) zijn een van de meest effectieve marketing mogelijkheden voor B2B organisaties. Webinars kunnen veel leads opleveren. Hoewel er steeds meer webinars op het internet verschijnen, wordt het in Nederland nog weinig gebruikt. Momenteel maakt 40% van de B2B marketeers gebruik van webinars, en maar 5% denkt eraan om er in 2016 gebruik van te maken.

B2B marketing bij yndenz

Bij yndenz hebben we veel ervaring met het gebruik van online marketing bij B2B organisaties. Bent u benieuwd wat voor mogelijkheden er nog meer zijn voor business to business marketing? Wij zijn u graag van dienst! Neem contact met ons op via het telefoonnummer +31 (0)10 – 73 70 738 of via ons online contactformulier.