Afgelopen woensdag heeft Bing een nieuwe manier aangekondigd voor webmasters om te bepalen hoe men in de zoekresultaten van Bing wordt weergegeven. Via meta tags in HTML of X-Robots-Tag in de HTTP Header kunnen webmasters nu bepalen hoe snippets eruit komen te zien. In dit nieuwsbericht vertellen we u meer over het hoe en wat.

Nieuwe meta tags om snippets te beheren

Er zijn drie nieuwe meta tags om de instellingen te bepalen:

  • Om het aantal tekens in de snippet te bepalen kan ‘max-snippet:[number]’ gebruikt worden
  • Om de maximale grootte van een afbeelding te bepalen kan ‘max-image-preview:[value]’ gebruikt worden
  • En om het maximale aantal seconde van een video preview te bepalen kan ‘max-video-preview:[number]’ gebruikt worden.

U kunt de verschillende tags individueel gebruiken, maar het is ook mogelijk ze te combineren. In de aankondiging van Bing vindt u de precieze mogelijkheden van deze instellingen terug.

Binnenkort live

Bing heeft nog niet precies aangekondigd wanneer deze veranderingen live gaan. Gedurende de komende weken zullen de veranderingen geleidelijk live gezet worden voor web en nieuws, vervolgens voor afbeeldingen, video’s en Bing Answers. Naar verwachting staat alles aan het einde van de lente live.

“Naar verwachting staan de veranderingen aan het einde van de lente live”

Google kon al snippets beheren

Deze nieuwe instellingen van Bing zijn niet uniek, bij Google zijn soortgelijke instellingen afgelopen september al live gegaan. In deze blog van Google kunt u de precieze instellingen vinden die u bij Google moet gebruiken om snippets te beheren. Met deze instellingen heeft u nu meer flexibiliteit hoe uw zoekresultaten worden weergegeven in Google en Bing.

SEO uitbesteden aan yndenz

Het beheren van de snippers vallen onder werkzaamheden voor uw Search Engine Optimization (SEO). Heeft u niet de tijd en/of kennis om dit zelf te doen? Bij yndenz kunnen we dit voor u uit handen nemen. Zo kunnen we u ondersteunen met het schrijven van landingspagina’s of met het maken van een nieuw webdesign. Heeft u vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.