De recent bijgewerkte Webmaster Guidelines van Bing laten zien hoe de zoekmachine in het algemeen bepaalt hoe webpagina’s in de zoekresultaten worden gerangschikt. Hoewel Bing aangeeft dat er veel verschillende criteria worden gebruikt om de volgorde van de zoekresultaten te bepalen en dat de relevantie van bepaalde criteria in de loop van de tijd kan veranderen, worden hieronder de zes factoren vermeld die op dit moment het belangrijkst zijn, gerangschikt naar hun relevantie:

  • Relevantie
  • Kwaliteit en geloofwaardigheid
  • Gebruikersbetrokkenheid
  • Actualiteit
  • Locatie
  • Pagina laadtijd

Relevantie

Om goed te kunnen scoren in de zoekresultaten, moet een webpagina relevant zijn. Dit betekent dat er zoekwoorden op de pagina moeten staan die overeenkomen met de zoekopdracht, evenals synoniemen en afkortingen van de zoekwoorden. Daarnaast moeten de links die naar deze landingspagina verwijzen, ook relevante zoektermen bevatten.

Kwaliteit en geloofwaardigheid

Ook de kwaliteit en geloofwaardigheid van uw site spelen een rol in de ranking. Als u bijvoorbeeld een artikel schrijft met citaten en verwijzingen naar betrouwbare bronnen, wordt de pagina als hoogwaardiger beschouwd. Als er echter scheldwoorden, beledigende opmerkingen of denigrerende taal in een tekst voorkomen, kan dit leiden tot een lagere positie in de zoekresultaten van Bing.

Gebruikersbetrokkenheid

Bing geeft aan dat de wijze waarop gebruikers omgaan met de zoekresultaten van grote invloed kan zijn. Hierbij kijken ze naar de volgende criteria:

  • Hebben gebruikers doorgeklikt naar zoekresultaten voor een bepaalde zoekopdracht, en zo ja, welke resultaten?
  • Hebben gebruikers tijd doorgebracht op deze zoekresultaten waar ze op hebben geklikt, of zijn ze snel teruggekeerd naar Bing?
  • Heeft de gebruiker zijn zoekopdracht aangepast of opnieuw geformuleerd?

Actualiteit

Het is belangrijk om te zorgen dat uw content actueel is. Bing geeft namelijk de voorkeur aan recente inhoud. Dit betekent echter niet dat u constant uw teksten moet herzien. Het betekent wel dat u regelmatig moet controleren of de tekst op uw pagina nog steeds up-to-date is. Als u bijvoorbeeld een nieuw product aan uw website toevoegt en in de tekst vermeldt dat het product nieuw is, is het belangrijk om deze tekst na verloop van tijd bij te werken. Na een jaar is het product immers niet meer nieuw.

Locatie

De locatie van een zoekopdracht kan ook van invloed zijn op welke inhoud wordt weergegeven in de zoekresultaten. Bing houdt bij het rangschikken van resultaten namelijk rekening met de locatie van de gebruiker (land en stad), waar de pagina is gehost, de taal van het document, en zelfs de locatie van andere mensen die de pagina hebben bezocht.

Pagina laadtijd

Tenslotte is het van groot belang dat uw webpagina snel laadt. Als een pagina langzaam laadt, is er een kans dat bezoekers de website verlaten voordat de inhoud volledig is geladen. Bing kan dit interpreteren als een negatieve gebruikerservaring en een onbevredigend zoekresultaat, wat vervolgens van invloed kan zijn op de rangschikking.

Uw site optimaliseren voor zoekmachines zoals Bing en Google

Bij yndenz helpen we u om uw site optimaliseren voor zoekmachines zoals Bing en Google. Van het schrijven van landingspagina’s en nieuwsberichten tot het optimaliseren van de technische aspecten van uw site, wij kunnen het u allemaal uit handen nemen. Neem voor meer informatie gerust eens contact met ons op of vraag een vrijblijvende QuickScan aan.