De hele wereld zit in de greep van de coronapandemie. Deze pandemie heeft een grote verandering op ons dagelijks leven. Thuiswerken, gesloten horeca en sportverenigingen. Ook het online zoekgedrag is in een aantal maanden tijd veranderd. We zien een grote stijging in het totaal aantal zoekopdrachten nu veel mensen thuiswerken. In dit artikel gaan we dieper in op de veranderingen in het online zoekgedrag van de laatste maanden.

Verschuivende trend in online zoekgedrag

Tijdens de eerste maanden van de pandemie zien we al direct een verschuiving in het online zoekgedrag. Er wordt meer gezocht naar activiteiten voor in en om het huis, en minder naar activiteiten en uitjes buiten de deur. Zo zien we een grote stijging in zoekopdrachten gerelateerd aan hobby’s, zoals zelf bierbrouwen, koken of knutselen. De hobby’s winnen dus steeds meer terrein.

“De statistieken omtrent zoekgedrag in Google laten een verandering zien nu veel mensen thuiswerken.”

Ook is men minder geïnteresseerd in het kopen van een nieuwe auto, maar daarentegen zijn mensen wel meer bezig met het onderhouden van de huidige auto. Sinds begin april is er een flinke toename in zoekopdrachten naar auto-onderhoud en -verbeteringen. We zien bijvoorbeeld een stijging in het aantal klikken op audioapparatuur en carrosserieherstel. Het is duidelijk dat mensen deze hernieuwde vrije tijd gebruiken om wat werk aan hun eigen auto te doen.

Bepaal uw zoekstrategie samen met yndenz

Moraal van het verhaal, blijf altijd goed de zoekwoorden monitoren zodat u bijtijds nieuwe trends en ontwikkelingen ontdekt. Bent u benieuwd naar de zoektermen die de doelgroep gebruikt voor uw branche? yndenz kan u helpen met het in kaart brengen van de relevante woorden voor uw specifieke markt. Opvolgend helpen wij u bij het bepalen van een gedegen strategie, zodat u nog beter gevonden wordt. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. U kunt ons bereiken via +31 (0)10- 73 70 738 of via info@yndenz.com.