Informatieve content van hoge kwaliteit is essentieel voor de branding van uw bedrijf. Echter, dient deze content wel goed zichtbaar te zijn voor het publiek. Linkbuilding kan de vindbaarheid van uw content verbeteren door u hoger te laten ranken op specifieke zoekwoorden. In dit nieuwsbericht leggen we uit waar uw linkbare content aan moet voldoen, hoe u geschikte backlinks kunt identificeren en hoe u op een effectieve manier met site eigenaren kunt communiceren.

Link naar doelgroepgerichte, informatieve content

Uw links zullen net zo goed zijn als uw content. Goede linkbare content is educatief en informatief. Hoe waardevoller uw content voor uw doelgroep, hoe groter de kans dat u links naar uw content kunt aantrekken.

“Hoe waardevoller uw content voor uw doelgroep, hoe groter de kans dat u links naar uw content kunt aantrekken.”

U kunt beter geen links naar promotionele content of productpagina’s met een lagere waarde aanvragen. Deze kunnen namelijk overkomen als betaalde links, wat gebruikers kan ontmoedigen om door te klikken.

Identificeer relevante, waardevolle en vertrouwde backlinks

Bij uw zoektocht naar geschikte backlinks, kunt u websites evalueren aan de hand van de volgende criteria:

  • Relevantie: Uw link moet relevant zijn aan zowel de context van de pagina waarop deze wordt weergegeven als het publiek van de pagina.
  • Waarde voor gebruikers: De pagina moet verkeer ontvangen en waarde bieden aan het publiek. Zorg er ook voor dat de ankertekst van de link waardevol is voor gebruikers wanneer ze doorklikken.
  • Vertrouwen en autoriteit: Vermijd websites waar veel naar spam wordt gelinkt of met content van lage kwaliteit. Om de autoriteit van een pagina meten kunt u gebruik maken van verschillende backlink tools. Zo geeft Majestic inzicht in de Trust Flow en Citation Flow van de website.
  • Onderzoek elke site: Onderzoek elke site waarvan u een backlink wilt grondig. Stel uzelf altijd de vraag: ‘Zou ik in een wereld zonder Google nog steeds deze link willen?’

Wees creatief met uw linkbuilding outreach

Het proces van het vragen naar backlinks heet ‘outreach’. Het sturen van oprechte en gepersonaliseerde outreach laat een goede indruk achter en vergroot de kans dat u een wederzijds gunstige connectie opbouwt. Contacteer website eigenaren bijvoorbeeld buiten e-mail om (via sociale media of een telefoongesprek). Laat hen weten hoe het linken naar uw inhoud hen en hun doelgroep ten goede komt. Dit is waar het hebben van informatieve content essentieel is. Wanneer u geen waardevolle content biedt of geen connectie heeft opgebouwd, kunnen site eigenaren sneller om een vergoeding vragen.

Contact onderhouden na de linkruil

Nadat er een linkruil heeft plaatsgevonden, kunt u een vervolgbericht sturen om de site-eigenaar te bedanken. Dit bevordert de goodwill tussen uw bedrijf en dat van hen. Ook dienen linkbuilders de links die ze hebben verkregen bij te houden, zodat ze periodiek de status hiervan kunnen controleren. Staat uw link niet meer op de pagina? Neem dan contact op met de site eigenaar en vraag hiernaar. Als u erachter komt waarom uw link is verwijderd, kunt u deze mogelijk terugkrijgen. Het kan ook een signaal zijn dat het tijd is om uw inhoud bij te werken.

Linkbuilding services bij yndenz

Heeft u hulp nodig bij uw linkbuilding? De online marketingspecialisten van yndenz ondersteunen u hier graag bij. U kunt verschillende onderdelen van uw online marketing aan ons laten uitbesteden. Indien u vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen door het contactformulier in te vullen. Ook kunt u bellen op +31 (0)10 – 73 70 738 of mailen naar info@yndenz.com.