Iedere online marketeer weet dat de SEO-titel, ook bekend als meta title, een cruciaal onderdeel is van SEO. Mits dit correct is uitgevoerd, kan dit een enorme meerwaarde zijn voor de organische en verwijzende bezoeken naar uw website. In dit artikel bespreken wij een aantal geavanceerde technieken waarmee u een pakkende SEO-titel kunt schrijven. Hiermee kunt u zich écht onderscheiden van uw competitie.

Waarom is een SEO-titel nu zo belangrijk?

Naast dat Google aan de hand van een SEO-titel kan bepalen waar uw website over gaat, is dit ook het eerste wat een bezoeker ziet. Bij het ingeven van een zoekopdracht binnen Google, wordt vaak aan de hand van de SEO-titel bepaald waar de gebruiker op klikt. Hiermee kunt u dus extra verkeer naar uw website genereren, mits de titel aanspreekt en pakkend is. Met de juiste SEO-titel kunt u inspelen op de nieuwsgierigheid van de zoeker of een belangrijke vraag beantwoorden. Daarnaast kunt u dit onderdeel van de SEO gemakkelijk zelf wijzigen en de resultaten van uw wijzigingen monitoren binnen Search Console. Zo kunt u eenvoudig zien wat het effect is van uw veranderingen.

Hoe schrijft u een sterke SEO-titel?

Zoals de meeste marketeers wellicht al weten moet een SEO-titel aan een aantal basisregels voldoen. Zo gebruikt u maar één titel per pagina, is deze maximaal 70 tekens lang (inclusief spaties) en moet deze uniek zijn. Maar hoe schrijft u nu een pakkende titel? Dit kan middels het NPR-principe. Dit staat voor; Noticeable, Promising en Relevant. De SEO-titel moet opvallen tussen alle andere content omtrent hetzelfde onderwerp. Daarnaast moet de titel veelbelovend zijn en een bepaalde verwachting creëren bij de bezoeker, waar vervolgens aan voldaan wordt op de pagina zelf. Maar het allerbelangrijkste is toch wel dat de titel relevant is. Gebruikers zijn opzoek naar bepaalde informatie. De SEO-titel moet ze het gevoel geven dat ze deze informatie ook daadwerkelijk bij u gaan vinden.

“Een pakkende SEO-titel schrijft u middels het NPR-principe; Noticeable, promising en relevant!”

Een sterke SEO-titel door vallen en opstaan

Er bestaat geen feilloze formule voor het schrijven van een sterke SEO-titel. Het is grotendeels een kwestie van vallen en opstaan, wat werkt voor u en voor uw klanten? Door een aantal ideeën te testen en de resultaten te monitoren, komt u erachter wat het beste voor u werkt. Houd er wel rekening mee dat het verkeer naar uw website, tijdens deze testperiode een negatief beeld kan laten zien. Nu hoeft dit niet iets te zijn om u meteen zorgen over te maken. Heeft uw nieuwe SEO-titel een negatief effect op uw vindbaarheid? Verander hem gewoon weer terug naar het origineel!

SEO copywriting uitbesteden aan yndenz

Vindt u het lastig om unieke content te schrijven die ook nog eens geoptimaliseerd is voor Google? Dan helpen wij van yndenz u graag verder. Onze markerteers zijn onder andere gespecialiseerd op het gebied van SEO copywriting en willen u hier graag verder bij helpen. Zo kunnen wij het schrijven van landingspagina’s, nieuwsberichten en blogs volledig voor u uit handen nemen. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.