Google heeft een nieuw document gepubliceerd, waarin advies wordt gegeven over het genereren van structured data met JavaScript. Het geeft hiermee een stuk meer richting aan het onderwerp, wat ook wel nodig was. Google waarschuwde namelijk zelf voorheen om geen structured data te genereren met JavaScript. Google geeft nu twee manieren aan waarop dit wel kan. In dit nieuwsbericht leggen we u de stappen uit die in het document staan beschreven.

Structured data met Google Tag Manager

De eerste manier die Google aangeeft is via Google Tag Manager. Gebruik onderstaande stappen om aan de slag te gaan met Google Tag Manager voor uw structured data:

  1. Installeer Google Tag Manager op uw website als u dit nog niet heeft.
  2. Voeg een nieuwe Custom HTML-tag aan de container toe.
  3. Plak de gewenste structured data in de content van de tag.
  4. Installeer de container.
  5. Publiceer uw container in de interface van Google Tag Manager.
  6. Test uw implementatie.

Structured Data met custom JavaScript

Om met JavaScript structured data te genereren of “server-side rendered structured data” toe te voegen heeft Google ook een stappenplan toegevoegd.

  1. Vind het type structured data waar u geïnteresseerd in bent.
  2. Voeg bijbehorende JavaScript snippet toe aan uw code (of roep de hulp in van uw developers).
  3. Test uw implementatie met de Rich Results Test.

Hulp met het genereren van structured data

We raden u zeker aan het volledige hulpdocument van Google door te lezen. Komt u er nog steeds niet helemaal uit? Bij yndenz kunnen we u hier ook bij helpen. Wij hebben verschillende specialisten die u kunnen ondersteunen bij uw technische SEO, waaronder bijvoorbeeld website ontwikkeling of webshop ontwikkeling. Neem nu vrijblijvend contact met ons op door te bellen naar 010-7370738 of te mailen naar info@yndenz.com.