Google kondigde vorige week een nieuwe core algoritme update aan, genaamd January 2020 Core Update. Google voert meerdere keren per jaar zo’n core algoritme update uit om zoekresultaten te verbeteren voor de bezoeker. Omdat het een core update betreft, is deze niet gericht op specifieke regio’s, talen of websites, maar op alle zoekresultaten wereldwijd. Heeft u in de afgelopen dagen gemerkt dat de posities van uw zoekwoorden zijn gedaald of juist gestegen? Dan kan het dus zijn dat deze update daar invloed op heeft gehad.

Wat houdt de January 2020 Core Update in?

Google is elke dag bezig met het uitvoeren van kleine updates in het algoritme van de zoekmachine. Deze dagelijkse kleine updates zijn echter nauwelijks merkbaar. Wanneer Google een grotere update uitvoert, zoals de January 2020 Core Update, worden verbeteringen doorgevoerd in het algoritme om zoekopdrachten en websites van gebruikers beter te kunnen begrijpen. Dit soort updates hebben wél zichtbaar effect op de organische zoekwoordposities van velen websites.

“Core updates worden uitgevoerd om zoekopdrachten en websites beter te kunnen begrijpen.”

De January 2020 Core Update is gestart op 13 januari en is op 16 januari voor het grootste gedeelte uitgerold. Houd er echter rekening mee dat de komende weken schommelingen nog steeds te zien kunnen zijn.

Gedaalde zoekwoordposities

Zijn uw zoekwoordposities gedaald na de update? Het is natuurlijk erg vervelend wanneer uw website door de update is getroffen. Helaas is er nooit een concrete oplossing om uw zoekwoorden weer terug te brengen naar hun oude positie. Het beste wat u kunt doen is de website onder de loep nemen en bekijken hoe u uw bezoekers een nog betere oplossing kunt bieden. Ga na of er pagina’s op uw website staan met verouderde of irrelevante content en zorg ervoor dat deze geoptimaliseerd worden.

“Gedaalde zoekwoordposities? Bedenk hoe u uw bezoekers een nog betere oplossing kunt bieden.”

Een optimale vindbaarheid met behulp van yndenz

Heeft u hulp nodig bij een optimale organische vindbaarheid van uw website? Online marketingbureau yndenz helpt u hier graag bij! Wij kunnen u ondersteunen op het gebied van zoekmachineoptimalisatie, maar ook op het gebied van bijvoorbeeld adverteren, social media marketing, conversie optimalisatie en website ontwikkeling. Wilt u uw complete online marketing uit handen geven? Ook dan bent u bij yndenz aan het juiste adres! Neem voor meer informatie of advies gerust contact met ons op via het online contactformulier of via telefoonnummer +31 (0)10 – 73 70 738.

Meer online marketing nieuws

Wilt u nooit meer nieuws, trends en tips op het gebied van online marketing missen? Volg yndenz dan op Facebook of LinkedIn. Via deze kanalen delen wij regelmatig artikelen omtrent online marketing. Wilt u zelf graag meer weten over een specifiek onderwerp? Laat dit ons dan gerust weten via nieuws@yndenz.com. Wij behandelen uw onderwerp of vraag dan graag in een volgend artikel!