Begin deze week was het weer zover: Google heeft een grote update uitgevoerd aan haar algoritme. Google voert dagelijks al kleine updates door, maar daarvan is het effect niet opvallend. Bij zogenaamde ‘core updates’, die Google ook daadwerkelijk bevestigt, zijn de effecten voor de meesten echter wel merkbaar. Misschien heeft u het zelf ook al gemerkt: het verkeer naar uw website en de rankings van de zoekwoorden zijn enorm gedaald of juist gestegen.

Significante update

Google heeft zelf al aangegeven dat deze update een ‘significante update’ is geweest. Dit betekent dat er grote positieve of negatieve verschillen te zien zijn in rankings en verkeer naar websites. Ondanks dat veel medische websites positief zijn getroffen door de update, geeft Google aan dat er niet op een bepaalde markt is getarget met deze update. Daarnaast schijnen veel websites die na de updates in augustus en september 2018 de gevolgen hebben gemerkt, ook na deze update positieve of negatieve resultaten ervaren.

“De Google Core Update maart 2019 is niet gericht op een specifieke markt.”

Belangrijke SEO-pijlers

Bent u negatief getroffen door deze update of wilt u voorkomen dat u bij volgende updates negatief getroffen wordt? Dan kunnen onderstaande SEO-punten helpen om Google bij te kunnen benen:

  • Optimalisatie ten behoeve van websitesnelheid;
  • Zorg voor up-to-date content en ontwijk mixed content;
  • Disavow onnatuurlijke links op uw website;
  • Zorg voor duidelijke contactinformatie op uw website;
  • Toon klantbeoordelingen of klantervaringen.

Relevante content

Daarnaast is de relevantie van content natuurlijk ook zeer belangrijk. In deze update zijn voornamelijk websites met veel pagina’s van slechte kwaliteit gezakt in de organische zoekresultaten, terwijl websites die beschikken over een nette URL-structuur en pagina’s met relevante en informatieve content die zijn gericht op specifieke zoekopdrachten, juist zijn gestegen.

“Zorg voor relevante content, betrouwbaarheid en een snelle website.”

Hulp bij een optimale vindbaarheid van uw website

Bent u negatief getroffen door de Google Core Update en heeft u hulp nodig bij het herstellen van de vindbaarheid van uw website? Weet dan dat full service online marketingbureau yndenz u hier graag bij ondersteunt. Daarnaast hebben wij ook de expertise in huis om u onder andere te ondersteunen op het gebied van social media marketing, webdesign en website ontwikkeling. Neem voor meer informatie of advies geheel vrijblijvend contact op via het contactformulier op onze website of via telefoonnummer +31 (0)10 – 73 70 738.

Volg yndenz op social media

Bent u geïnteresseerd in online marketing nieuws en wilt u hier graag van op de hoogte blijven? Volg yndenz dan op LinkedIn of Facebook. Maandelijks plaatsen we gemiddeld twee nieuwsberichten met interessante en relevante tips, trends, weetjes en nieuws. Zo blijft u op de hoogte zonder dat u zelf op zoek hoeft te gaan!

Vraag over online marketing?

Wilt u graag meer weten over een specifiek onderwerp op online marketing gebied? Op onze nieuwspagina vindt u een heleboel artikelen over onder andere zoekmachineoptimalisatie, social media marketing, web-analytics en copywriting. Heeft u zelf een vraag, dan kunt u deze altijd stellen aan ons via nieuws@yndenz.com. Wie weet behandelen we deze dan uitgebreid in een volgend artikel!