Google heeft kortgeleden aangekondigd dat ze steeds vaker uw eigen geschreven title tags gebruiken. Om precies te zijn doen ze dat nu 87% van de tijd in plaats van 80%. Waarom Google dit doet en hoe u kunt voorkomen dat uw titel wel wordt herschreven, leest u in dit nieuwsbericht.

Wat is een title tag?

Een title tag, ook wel meta title genoemd, is een HTML element van een pagina. Dit is de titel van een specifieke pagina die wordt weergegeven in de zoekresultaten. Het doel hiervan is een relevante beschrijving te geven van de inhoud op de pagina. Een goede titel zorgt ervoor dat gebruikers op de link klikken.

Waarom herschrijft Google een title tag?

Google vervangt uw eigen gekozen titels wanneer het algoritme bepaalt dat de title tag de inhoud van een pagina niet goed genoeg beschrijft. Google zegt hier zelf het volgende over:

“We vervangen uw titelelementen in gevallen waarin onze systemen bepalen dat het titelelement een pagina mogelijk niet zo goed beschrijft als zou moeten. Sommige pagina’s bevatten lege titels. Sommige gebruiken dezelfde titels op elke pagina, ongeacht de daadwerkelijke inhoud van de pagina. Sommige pagina’s bevatten helemaal geen titelelementen.”

Overige mogelijke scenario’s voor het aanpassen van title tags omvatten:

  • Halflege titels
  • Verouderde titels
  • Onnauwkeurige titels
  • Titels die meerdere keren voorkomen

Richtlijnen voor het behouden van een eigen title tag

Google raadt aan om de richtlijnen in dit document te volgen om de kans te vergroten dat de zoekmachine uw eigen gekozen title tag weergeeft. Door beter te begrijpen of u bepaalde patronen toepast, kunt u de kans verkleinen dat het systeem uw titel herschrijft.

Worden titels steeds beter?

Het moet nog blijken of de titelwijzigingen van Google daadwerkelijk de titels hebben verbeterd. Er zijn ook geluiden dat een optie om af te zien van de voorgestelde wijzigingen wenselijk zou zijn. Alhoewel de wijzigingen van Google het doel hebben om misleidende titels te wijzigen, kan het er namelijk ook voor zorgen dat merknamen en relevante zoekwoorden verdwijnen.

Title tags uitbesteden

Titels hebben een groot effect op het doorklikpercentages, aangezien het vaak het eerste is wat gebruikers zien in de zoekresultaten. Daarom is het belangrijk dat u weet hoe u de best mogelijke title tag moet samenstellen. Heeft u hier hulp bij nodig, dan kan yndenz u hier uiteraard bij helpen. Met onze SEO diensten kunnen wij u helpen meer verkeer naar uw website te genereren. Neem daarom gerust contact met ons op of vraag een vrijblijvende QuickScan aan.