De technologie van Google wordt alsmaar slimmer en slimmer. Google is tegenwoordig zelfs in staat om te bepalen of een bezoeker op een website een robot of een ‘echte’ bezoeker is, zonder hiervoor een CAPTCHA checkbox te gebruiken! Een CAPTCHA is een klein testje waarmee de bezoeker van een website moet bewijzen dat hij een persoon van vlees en bloed is, en dus geen bot.

Beveiligingscheck om spam te voorkomen

Het komt u ongetwijfeld bekend voor; CAPTCHA’s waarbij u wordt gevraagd om een letter- en/of cijfercombinatie over te typen of een (simpele) puzzel op te lossen. Om spam te voorkomen worden CAPTCHA’s vaak toegepast op inlogschermen en contactformulieren. Door middel van deze beveiligingscheck kan Google onderscheid maken tussen computers (bots) en mensen. Echter, doordat bots door de jaren heen steeds geavanceerder zijn geworden, werden ook de CAPTCHA’s steeds ingewikkelder. Dit, tot grote ergernis van veel bezoekers.

Google reCAPTCHA checkbox

In 2014 introduceerde Google de reCAPTCHA (‘no CAPTCHA reCAPTCHA’). Hierdoor werd het mogelijk om middels één klik in de ‘Ik ben geen robot’ checkbox te bewijzen dat u geen robot bent. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van reCAPTCHA, dan analyseert Google het gedrag van bezoekers op de website om te bepalen of de bezoeker echt is óf dat het om een robot gaat. Wanneer Google constateert dat er vreemd gedrag wordt vertoond, vraagt hij de bezoeker alsnog om een puzzel op te lossen of om een tekst over te typen. Maar, sinds de komst van reCAPTCHA is het voorleggen van enkel de checkbox in de meeste gevallen al voldoende.

reCAPTCHA nieuwsbericht

Google’s Invisible reCAPTCHA

Met behulp van Artificial Intelligence (AI) gaat Google nu een stapje verder en komt zij met de ‘Invisible reCAPTCHA’. Oftewel, een onzichtbare beveiligingscheck die op de achtergrond analyseert of u écht een persoon bent. De onzichtbare reCAPTCHA kan worden toegevoegd aan reeds bestaande knoppen op een website, wat betekent dat er in de meeste gevallen geen ‘Ik ben geen robot’ checkbox meer hoeft te worden getoond! Bezoekers zullen door de voornoemde techniek niet doorhebben dat er een beveiligingscheck gaande is, wat veel irritaties gaat voorkomen. Wel zal er bij verdachte gedragingen nog steeds worden gevraagd om een puzzel op te lossen. De invisible reCAPTCHA maakt het leven voor robots dus een stuk moeilijker en voor echte personen een stuk makkelijker!

Onzichtbare reCAPTCHA gebruiken?

Heeft u veel last van spam die wordt verstuurd via uw website en wilt u gebruikmaken van de onzichtbare reCAPTCHA? yndenz kan u helpen om dit, gebruikmakend van een API, op de juiste manier op uw website te implementeren! Neem voor meer informatie of bij vragen geheel vrijblijvend contact met ons op via het online contactformulier of bel met telefoonnummer 010-7370738.