Google heeft een nieuwe update van hun algoritme voor Zoeken aangekondigd, namelijk de product reviews update. Volgens Google moet deze update reviews belonen die dieper gaan dan alleen een korte productbeschrijving. Google is hierbij specifiek op zoek naar diepgaande analyses en originele onderzoeken, geschreven door experts of liefhebbers die bekend zijn met waar ze over schrijven.

Wat verandert er met deze product reviews update?

Zoals genoemd zal de nadruk vooral liggen op het promoten van reviews die de verwachtingen van een normale review overtreffen. De nadruk ligt hierbij op het belonen van de meest nuttige reviews. Reviews die als oppervlakkiger gezien worden zullen dus niet bestraft worden met een penalty vanuit Google. Dit kan natuurlijk wel zo voelen. Bijvoorbeeld wanneer u dit soort reviews op uw website heeft staan die zijn gezakt, doordat de reviews die door Google als beter worden gezien stijgen.

De product reviews update is geen Google core update

Google heeft benadrukt dat de product reviews update geen periodieke core update is. Wel zijn dezelfde richtlijnen van toepassing als bij de core updates, namelijk dat het belangrijk is nuttige en relevante content te schrijven voor uw doelgroep. Daarnaast heeft men wat additionele richtlijnen gedeeld om rekening mee te houden.

“De nadruk bij deze update ligt vooral op het belonen van nuttige reviews.”

Wat betekent dit voor uw content?

Het doel van deze update is om lezers nuttigere content voor te schotelen. De beste manier om hierop in te spelen is dus door ervoor te zorgen dat de reviews op uw website diepgaand en origineel zijn, en geschreven worden door experts of liefhebbers. Google heeft echter ook nog een additionele set vragen die u zichzelf kunt stellen om te zien of u aan de richtlijnen van de update voldoet. U vindt deze terug in de aankondiging van Google over de update.

SEO uitbesteden aan yndenz

Bent u bang dat uw site geraakt zal worden door deze update, maar heeft u niet de tijd en/of kennis om hier iets aan te doen? Bij yndenz kunnen we u hierbij helpen. Als full service online marketingbureau hebben we al jaren aan ervaring opgebouwd met Search Engine Optimization (SEO). Daarnaast kunnen we ook uw Search Engine Advertising (SEA) en Social media marketing (SMM) uit handen nemen. Bij interesse of vragen kunt u contact met ons opnemen.