Google heeft recent enkele nieuwe features toegevoegd aan Search Console Insights. Met deze nieuwe toevoegingen kunt u nog beter de prestaties van uw websites analyseren in Google Search Console. Wat deze nieuwe features inhouden en wat ze voor u kunnen betekenen leest u in dit nieuwsbericht.

Wat is Search Console Insights?

Allereerst een korte uitleg over wat Search Console Insights precies is. Dit rapport bestaat nu zo’n twee jaar en is in Google Search Console vanuit de overzichtspagina te bereiken. In Search Console Insights krijgt u logischerwijs inzicht in uw prestaties in de zoekresultaten van Google. Zo ziet u welke pagina’s veel klikken genereren via Google en met welke zoekwoorden deze klikken worden gegenereerd.

“Search Console Insights geeft u inzicht in uw prestaties in de zoekresultaten van Google.”

Vier de prestaties van uw website

Google heeft een nieuw onderdeel genaamd ‘prestaties’ toegevoegd aan Search Console Insights. Hier kunt u zien welke prestaties uw websites in het verleden hebben behaald, bijvoorbeeld een bepaald aantal klikken per maand. Ook staat er een voortgangsbalk voor de volgende mijlpaal met tips wat u kunt doen om deze mijlpaal te bereiken. Op deze manier hoopt Google u te inspireren uzelf uit te blijven dagen om uw website blijvend te laten groeien.

Groeiende content in Search Console Insights

Een andere toevoeging is het rapport voor groeiende content. Hiermee kunt u zien welke content over een bepaalde periode het hardst is gegroeid qua klikken ten opzichte van de voorgaande periode. Ook kunt u hier zien wanneer uw content trending is op Google en welke zoekopdrachten tot deze trend hebben geleid. Hiermee kunt u eventuele kansen ontdekken voor de content van uw website. Deze update is ook van toepassing op Search Console property’s die nog niet zijn gekoppeld aan Google Analytics. We adviseren u echter uw Search Console wel te koppelen aan uw Google Analytics om het maximale uit beide tools te halen.

“Met het groeiende content rapport kunt u kansen ontdekken voor de content van uw website.”

Web analytics uitbesteden aan yndenz

De Search Console Insights zijn bedoeld om uw web analytics overzichtelijker te maken. Toch kan het een hele klus blijven om op constante basis uw prestaties te monitoren en de benodigde verbeteringen door te voeren. Bij yndenz kunnen we u hierbij ondersteunen. Wij kunnen uw prestaties analyseren, deze omzetten naar concrete verbeterpunten en, indien nodig, deze ook uitvoeren. Zo hebben wij specialisten die u kunnen helpen bij verschillende SEO en SEA werkzaamheden als copywriting en het creëren van landingspagina’s. Heeft op basis hiervan vragen? Schroom dan niet om contact op te nemen door ons online contactformulier in te vullen. U kunt ons ook bellen op +31 (0)10 – 73 70 738 of mailen naar info@yndenz.com.