Online marketeers kunnen tegenwoordig van talloze online marketing tools gebruikmaken. Op het internet worden zowel veel gratis als betaalde tools aangeboden, waarmee het werk van een online marketeer een stuk eenvoudiger kan worden gemaakt. Tools om de snelheid van een website te meten, tools om eenvoudiger berichten via social media te delen en tools om inzicht te krijgen in online zoekgedrag. Dit is slechts een greep uit alle hulpmiddelen voor online marketeers. Maar omdat het aanbod op het internet zo ruim is, kan het lastig zijn om hieruit de beste te selecteren. Daarom benoemen we graag voor u een aantal fijne tools waarmee u meer uit uw website kunt halen.

Google Tag Manager

Met de gratis service Google Tag Manager is het mogelijk om met een paar klikken tags toe te voegen aan een website. Met kleine stukjes code wordt informatie doorgestuurd naar een derde partij zoals Google Analytics. Zo kunt u bijvoorbeeld met uw Facebook- of LinkedIn-pixel eenvoudig de resultaten van uw advertentie naar uw website monitoren, waardoor het gemakkelijker wordt om (delen van) uw website te meten en analyseren.

“Op het internet zijn genoeg tools te vinden die het werk van een online marketeer eenvoudiger maken.”

Screaming Frog

De software Screaming Frog verkent een website om erachter te komen of er zaken zijn die niet lopen zoals gewenst. Het simuleert in feite de manier waarop een zoekmachine door een website heenloopt. Een ideale tool om onder andere niet-werkende links, foutieve redirects en dubbele content mee op te sporen.

Majestic

Majestic maakt het mogelijk een analyse te maken van het aantal verwijzende domeinen en backlinks naar een website. Voornamelijk de kwaliteit hiervan is belangrijk om online autoriteit op te kunnen bouwen. Tevens geeft Majestic inzicht in concurrenten, waardoor u uw online concurrentie kunt analyseren.

Google Search Console

Google Search Console is een belangrijk communicatiemiddel tussen Google en uw website. Hieruit kan waardevolle informatie worden gehaald, zoals bijvoorbeeld op welke zoektermen u zichtbaar bent en op welke positie u met deze zoektermen staat. Ook 404-fouten kunnen in Google Search Console worden opgehaald.

WebPagetest

Met WebPagetest verkrijgt u een waardevolle analyse van de prestaties van uw website. U kunt informatie ophalen over onder andere de serversnelheid, afbeeldingsgrootte en caching, waardoor u kunt analyseren waar winst te behalen valt.

“Met WebPagetest kunt u analyseren waar winst te behalen valt.”

Google Trends

Om trends te ontdekken in online zoekgedrag, is de tool Google Trends zeer geschikt. Bovendien is het hiermee ook mogelijk om te selecteren op regio en om meerdere zoektermen met elkaar te vergelijken.

Google Keyword Planner

Met de Google Keyword Planner kunt u inzien waar uw doelgroep op zoekt en hoe vaak zij dit gemiddeld doen. Oftewel, u krijgt inzicht in het volume op zoekopdrachten in Google.

Pingdom

Is uw website down? Dan zorgt deze tool ervoor dat u dit als eerste weet. U ontvangt direct een melding inclusief statusrapport wanneer er iets fout gaat, zodat u dit gelijk kunt fixen.

Online marketing met behulp van yndenz

Heeft u geen tijd om genoeg aandacht te besteden aan online marketing? Of kunt u de expertise van een online marketingbureau goed gebruiken? Full-service online marketingbureau yndenz ondersteunt u graag met de online marketing voor uw organisatie! Wilt u graag meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op via het telefoonnummer +31 (0)10 – 73 70 738 of via het online contactformulier op onze website.

Meer online marketing nieuws?

Volg yndenz op Facebook of LinkedIn als u graag op de hoogte wilt blijven van meer nieuws op het gebied van online marketing. Maandelijks plaatsen wij gemiddeld twee nieuwsberichten, met hierin recente en relevante trends, tips of nieuwtjes. Op deze manier hoeft u zelf niet meer op zoek te gaan naar het laatste nieuws in online marketingland!

Een vraag over online marketing?

Wanneer u een vraag heeft over een specifiek onderwerp, neem dan vooral eens een kijkje in ons nieuwsarchief. Hier vindt u een heleboel artikelen met uitleg, trends, nieuws en tips omtrent online marketing. Staat uw onderwerp hier niet tussen? Stuur dan gerust uw vraag naar nieuws@yndenz.com. Wie weet behandelen we deze dan uitgebreid in een volgend artikel!