Linkbuilden is voor velen een onbekend aspect van online marketing, maar daarom niet minder belangrijk! Linkbuilding is een onderdeel van zoekmachine-optimalisatie en zorgt ervoor dat uw website door middel van kwalitatieve inbound links een hogere positie in Google krijgt, en dus beter gevonden wordt. Binnen het algoritme van Google spelen links naar websites namelijk een grote rol. Wanneer websites die Google belangrijk vindt, naar uw website linken, ziet Google uw website als relevant en gaat uw website daarom ook hoger waarderen. Mits dit goed gebeurd, want de backlinks moeten wel waardevol zijn. In dit artikel geven wij 5 linkbuilding tips die u helpen om hoger in Google te komen.

Betaal niet voor links

Allereerst misschien wel de belangrijkste tip: betaal niet voor verwijzende links. Google straft betaalde links namelijk hardhandig af. Google kijkt naar kwaliteit en niet naar kwantiteit, dus in één keer tientallen of honderden backlinks kopen heeft geen zin, het werkt zelfs averechts. De ranking in Google mag namelijk niet afhangen van hoeveel iemand ervoor wil betalen, hierdoor zouden de zoekresultaten makkelijk kunnen worden gemanipuleerd.

Kies een goede anchortekst

Een anchortekst is de naam die aan de link kan worden gegeven. De zoekmachine gebruikt de anchortekst als indicatie van wat er op de pagina te vinden is. Google houdt van logica, dus zet iemand niet op het verkeerde spoor met een anchortekst door te verwijzen naar een pagina die de bezoeker totaal niet verwacht. Zorg ervoor dat de anchortekst daadwerkelijk slaat op de desbetreffende verwijzende pagina en varieer in teksten. Ook kunnen er belangrijke zoekwoorden (SEO) worden gebruikt, maar pas hiermee wel op voor over-optimalisatie!

Zorg voor relevante links

Hoe relevanter de bron waarop op een link is gepubliceerd, hoe beter. Een website over vakanties in Spanje is bijvoorbeeld totaal geen relevante bron om te linken naar een website over online spelletjes. In dit geval is het natuurlijk veel relevanter wanneer een game blog zou verwijzen naar de website over online spelletjes.

Link op kwalitatief goede pagina’s

Een waardevolle link is afkomstig van een autoriteit, zorg dus voor links op kwalitatief goede pagina’s. Sites zijn te beoordelen op basis van criteria zoals de MozRank en Page Authority. Een verwijzing vanuit een sterke website werkt veel beter dan een backlink op een website met slechte statistieken. En ook andersom geldt dit, een verwijzing naar een sterke website is ook effectiever. Zorg er dus voor dat uw eigen website ook sterk en gebruiksvriendelijk is.

Linkbuilding uitbesteden?

Linkbuilding is een belangrijke rankingfactor maar vergt wel veel tijd en aandacht. Wilt u linkbuilden uitbesteden? Wij hebben ervaring met het opbouwen van een een waardevol backlink profiel. Ook kunnen wij uw huidige linkprofiel in kaart brengen. Neem vrijblijvend contact met ons op via het online contactformulier, wij zijn tevens telefonisch te bereiken via het telefoonnummer +31 (0)10 – 73 70 738.