92% van de marketing managers is het erover eens: inhoud is kritiek voor SEO prestaties. Naast informatievoorziening heeft de inhoud van een website een belangrijke taak bij het optimaliseren van zoekresultaten. Brafton analyseerde verschillende onderzoeken op het gebied van online marketing en concludeert dat marketing professionals niet alleen goede website inhoud waarderen maar 76% hier ook gericht investeringen in doet om de vindbaarheid te verbeteren.

Amit Singhal, hoofd van google’s ranking team, legt uit dat hun algoritme er steeds meer op gericht is zoekers te helpen om sites van hoge kwaliteit te vinden door de ranking van lage kwaliteit inhoud te reduceren.

Verder blijkt uit de cijfers van Brafton onder meer dat 50% van google’s bezoekers eerder een website aanklikken als een bedrijfsnaam meerdere keren in de zoekresultaten voorkomt. Daarnaast is 61% van de consumenten eerder geneigd producten te kopen bij bedrijven waar de website op maat gemaakt lijkt en regelmatig wordt aangepast.