Heeft u al te maken gehad met de ‘limited by budget’ melding in Google Ads? Deze melding geeft aan dat uw campagnebudget lager is dan dat Google adviseert. Dit betekent dat uw advertenties minder vaak dan mogelijk worden getoond. U zou eventueel uw budget kunnen verhogen, maar dit hoeft zeker niet altijd de meest effectieve oplossing te zijn. Er zijn namelijk ook andere manieren om dit op te lossen die u bovendien geen extra geld kosten. We zetten een aantal voor u op rij.

Soms is het verhogen van het budget de meest effectieve oplossing om een campagne te optimaliseren. Wanneer u merkt dat dit positieve gevolgen heeft voor uw resultaten, dan kunt u overwegen om budget uit andere campagnes te gebruiken en dit te investeren in de campagne(s) in kwestie. Er zijn echter ook andere oplossingen om campagnes te optimaliseren, zonder het budget hiervoor te verhogen.

“Soms is het verhogen van het budget de meest effectieve oplossing om een campagne te optimaliseren.”

Verlagen van klikprijzen

Wanneer u de kosten per klik verlaagt, zal uw positie binnen de zoekresultaten van Google dalen. Echter zal uw advertentie wel vaker getoond worden. Hoewel de doorklikratio (CTR) daalt, genereert u toch meer kliks voor hetzelfde budget. Wij adviseren om uw biedingen stapsgewijs te verlagen, totdat de campagne zijn daglimiet net niet meer bereikt.

Beter targetten

Google wil uw advertentie aan veel potentiële klanten tonen. Derhalve krijgt uw campagne een ‘limited by budget’ melding. Omdat niet iedere klik even waardevol is, kunt u het beste uw doelgroep verkleinen en zorgen voor een betere targetting. Op deze manier kan doelgericht worden geadverteerd op bezoekers die voor u het meest waardevol zijn. Focus bijvoorbeeld op demografische gegevens of een specifiekere geografische regio.

“Omdat niet iedere klik even waardevol is, kunt u het beste uw doelgroep verkleinen.”

Evenredig campagnebudget

Het budget dat u aan een campagne besteedt, verdeeld Google niet evenredig aan advertenties. Houd er rekening mee dat er advertentiegroepen zijn die het merendeel van uw budget innemen en ervoor zorgen dat een beperkt budget voor andere advertentie overblijft. Om dit te voorkomen is ons advies om de advertentiegroepen te identificeren die hierdoor weinig kliks krijgen en deze te verplaatsen naar een nieuwe of andere campagne. Zo krijgt iedere advertentie een eerlijke kans zich te bewijzen.

Ondersteuning bij Google Ads

Bent u van plan een campagne binnen Google Ads op te richten? Of wilt u juist uw campagne(s) optimaliseren? Weet dan dat online marketingbureau yndenz u hierin kan ondersteunen. Onze specialisten kunnen de juiste expertise geven over elementen die specifiek voor uw website en uw advertenties van belang zijn. Neem contact op via het online contactformulier of door te bellen naar +31 (0)10 – 73 70 738. Laat yndenz u vandaag nog geheel vrijblijvend advies geven in het beginnen en optimaliseren van Google Ads campagnes!

Volg yndenz op social media!

Op de hoogte worden gehouden van de laatste trends en nieuwtjes? Volg ons dan op onze social media kanalen LinkedIn en Facebook. Op deze manier mist u nooit meer het laatste relevante nieuws op gebied van online marketing!

Vraag over online marketing

Wilt u graag meer weten over bijvoorbeeld social media marketing, webdesign, adverteren of website optimalisatie? Neem eens een kijkje tussen onze artikelen in het nieuwsarchief op onze website. Hier vindt u meer dan 100 inhoudelijke artikelen over verschillende onderwerpen op online marketing gebied. Wilt u graag meer weten over een onderwerp die niet op onze website terug te vinden is? Stuur dan gerust uw vraag of verzoek naar het e-mailadres nieuws@yndenz.com. Wie weet behandelen we uw vraag uitgebreid in ons volgende nieuwsbericht.