In 2014 is het aantal mobiele telefoons in Nederland wederom gestegen. Tevens worden mobiele apparaten steeds vaker gebruikt om websites te bezoeken en online aankopen te doen. Het wordt zodoende steeds belangrijker om hier op in te spelen. Zeker omdat Google heeft aangekondigd meer belang te gaan hechten aan gebruiksvriendelijke websites voor mobiele apparaten. Zo bestaan er inmiddels zelfs iconen voor “mobiel vriendelijke websites” in de zoekresultaten van Google.

Waarom een mobiel vriendelijke website?

Zoals bovenstaand beschreven, is de groei van het aantal mobiele internet gebruikers het afgelopen jaar onverminderd gestegen (ongeveer 20% groei per jaar). Dit, terwijl het totale aantal internetgebruikers langzaam nivelleert. Ook het aantal conversies (verzonden contactformulieren en aankopen) op mobiele apparaten is aanzienlijk gestegen in 2014. De noodzaak om apart in te spelen op mobiele gebruikers wordt dan ook steeds groter. Doet u dit niet, dan mist u immers potentiële klanten.

Google zoekresultaten

Google geeft al een geruime tijd aan dat zij mobiel vriendelijke sites erg belangrijk vindt. De komst van een icoon dat getoond wordt in de zoekresultaten, wanneer er verwezen wordt naar een mobiel vriendelijke website, lijkt hier een bevestiging van. Wanneer een mobiele gebruiker dit icoon ziet weet hij of zij gelijk dat het gemakkelijk is om op de desbetreffende website informatie te vinden. Logischerwijs zal dit icoon de Click Through Rate (CTR) in de zoekresultaten positief beïnvloeden voor mobiel vriendelijke websites.

Hoe maak ik mijn website mobiel vriendelijk?

Middels de Google Insights tool kan eenvoudig worden getest op welke manier uw website nog verbeterd kan worden. Hierbij wordt onder andere gelet op de omvang van knoppen en linkjes (dienen middels je duim te selecteren zijn), de ruimte tussen diverse linkjes, de mobiele laadtijd en de leesbaarheid van teksten (zonder in te zoomen).

Meer over mobiele websites

Wilt u weten of uw website al mobiel vriendelijk is? Of hoe u deze mobiel vriendelijk kunt maken?. Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Uiteraard kunt u ook direct contact met ons opnemen via +31 (0)10 737 07 38.