De Google Keyword Planner is een handige tool waarmee eenvoudig zoekwoorden onderzoek gedaan kan worden. Zo kan onder andere het gemiddelde aantal zoekopdrachten voor een zoekwoord worden opgehaald en kunnen suggesties worden opgevraagd tijdens het zoeken van interessante zoekwoorden. De Keyword Planner van Google heeft onlangs een update gehad waarbij diverse punten zijn verbeterd en enkele nieuwe functies zijn toegevoegd. Welke verbeterde en nieuwe functies dat zijn, benoemen we hieronder.

“Met de Google Keyword Planner kan eenvoudig zoekwoorden onderzoek worden gedaan.”

Extra zoekwoorden

Sinds de komst van de nieuwe Keyword Planner interface kon nog maar van drie zoekwoorden tegelijk de gegevens worden opgehaald. Dit, terwijl het daarvoor altijd mogelijk was om de gegevens van tien zoekwoorden tegelijk op te halen. Gelukkig is het sinds de laatste update weer mogelijk om tien zoekwoorden tegelijk in te voeren, waarmee een hoop tijd wordt bespaard.

Trends in zoekwoorden

Deze nieuwe functie is met name interessant voor bedrijven die seizoensgebonden producten of diensten aanbieden. Door met de muis over de grafiek te gaan, verschijnen de maandelijkse zoekopdrachten. Zo kan eenvoudig vastgesteld worden in welke maand(en) op een bepaald zoekwoord het meest wordt gezocht.

Ideeën opslaan in bestaande campagnes

Dankzij deze nieuwe functie kunnen zoekwoorden voortaan direct vanuit de Keyword Planner worden toegevoegd aan een bepaalde campagne.

Gegroepeerde ideeën

Met de nieuwe functie ‘Gegroepeerde ideeën’ worden zoekwoorden gegroepeerd op relevantie. Vanuit de Keyword Planner kunnen deze zoekwoorden vervolgens als advertentiegroep eenvoudig en snel aan het Google Ads account worden toegevoegd.

Voorgestelde budgetten

Deze functie biedt de mogelijkheid om een idee te krijgen van het aantal conversies en de kosten. Voeg hiervoor eerst de gewenste zoekwoorden toe aan het plan en klik hierna op ‘Planoverzicht’. Vervolgens wordt een prognose gemaakt van het aantal klikken, conversies, budget, etc.

“Dankzij de Google Keyword Planner krijgt u een idee van het aantal conversies en de kosten.”

Nieuwe concurrentiestatistiek

Met de vernieuwde concurrentiestatistiek kan de mate van concurrentie voortaan worden weergeven in een waarde van 1 tot 100, in plaats van in de waarden laag, gemiddeld of hoog. Door het aantal gevulde advertentieruimten te delen door het totale aantal beschikbare advertentieruimten, wordt de hoogte van de concurrentie vastgesteld.

Ondersteuning bij zoekwoorden onderzoek

Kunt u wel wat hulp gebruiken bij uw zoekwoorden onderzoek? Als online marketingbureau bieden wij u graag onze ondersteuning aan. Tevens kunnen wij u ondersteuning bieden op het gebied van social media marketing, adverteren, search engine optimization, webdesign en website ontwikkeling. Neem gerust geheel vrijblijvend contact op met één van onze online marketing experts om uw wensen te bespreken. Contact opnemen kan via het online contactformulier op onze website of door te bellen naar +31 (0)10 – 73 70 738.

Meer online marketing nieuws

U kunt yndenz volgen op Facebook of LinkedIn wanneer u graag op de hoogte wilt blijven van interessante en relevante tips, trends en nieuwtjes omtrent online marketing. Dagelijks houden wij alle wetenswaardige en nieuwswaardige content voor u in de gaten, zodat u altijd up-to-date blijft!

Uw vraag over online marketing

Heeft u zelf nog een vraag over een specifiek onderwerp op online marketing gebied? Stuur deze dan gerust naar ons door via nieuws@yndenz.com. Wij voorzien u dan graag van een antwoord middels een uitgebreid artikel!