Google Ads introduceert vier nieuwe statistieken voor de advertentieposities. Deze statistieken helpen adverteerders om een beter inzicht te krijgen in waar hun advertenties op de pagina met zoekresultaten worden weergegeven. Weten waar en op welke pagina uw advertenties getoond worden is uiteraard belangrijk. Op basis hiervan en op basis van de klikfrequenties, kunt u hier namelijk op inspelen door bijvoorbeeld uw kwaliteit en biedingen te verhogen.

Veel adverteerders denken dat de ‘gemiddelde positie’ de plek waar hun advertentie op de pagina wordt getoond betekent. Dit is echter niet waar. De ‘gemiddelde positie’ geeft namelijk de volgorde aan waarin advertenties verschijnen vergeleken met andere advertenties in de veiling. Soms worden bovendien helemaal geen advertenties getoond bovenaan de zoekresultaten en wordt een advertentie met de eerste positie juist onder de organische zoekresultaten aan de onderkant van de pagina weergegeven. Om meer inzicht te krijgen in waar advertenties worden getoond, introduceert Google de volgende vier statistieken:

Verton. (absolute toppositie) %

Wordt beschouwd als eerste positie en geeft het percentage advertentievertoningen aan die als eerste worden getoond boven alle organische zoekresultaten in Google.

Verton. (toppositie) %

Deze statistiek geeft het percentage advertentievertoningen aan dat overal bovenaan de pagina worden getoond. Dit kan dus bijvoorbeeld op de eerste positie zijn, maar ook op de derde. Het belangrijkste is dat de organische resultaten in ieder geval onder de advertentie getoond worden.

VP zoeknetwerk (absolute toppositie)

Dit geeft weer hoeveel vertoningen u op de toplocatie (boven alle organische resultaten) heeft gekregen. Vervolgens wordt dit weer gedeeld door een schatting van het aantal vertoningen op de toppositie waar uw advertentie aanspraak op zou kunnen maken.

VP zoeknetwerk (toppositie)

Deze statistiek geeft de hoeveelheid vertoningen weer die u op een toppositie (willekeurige positie boven organische zoekresultaten) heeft gekregen. Ook dit aantal wordt gedeeld door een schatting van het aantal vertoningen van uw advertentie dat mogelijk op de toppositie plaats had kunnen vinden.

Adverteren op hogere positie

Wordt er een vertoningspercentage van 60% weergegeven? Dan betekent dit dat van alle mogelijke keren dat een advertentie getoond had kunnen worden, deze nu slechts 60% van die keren is vertoond. Dit kan onder andere te maken hebben met een te laag dagbudget of een slechte kwaliteitsscore van de advertentie.

De eerste twee bovenstaande statistieken geven de precieze locatie op een pagina in Google aan. Hiermee kunt u bepalen wanneer en waar vertoningen bovenaan de zoekresultaten worden getoond. Met de overige twee statistieken weet u het percentage vertoningen op de toppositie u daadwerkelijk behaald heeft, vergeleken met het aantal waarvoor u mogelijkerwijs in aanmerking kwam. Met deze twee statistieken kunt u optimaal inzicht krijgen in de mogelijkheden die beschikbaar zijn om advertenties op een hogere positie weer te kunnen geven. Wilt u bieden op een bepaalde locatie in de zoekresultaten? Gebruik hiervoor dan de laatste twee statistieken.

Google Ads ondersteuning door yndenz

Maakt u al gebruik van Google Ads, maar wilt u uw advertenties graag optimaliseren? Of heeft u juist hulp nodig bij het opzetten van een Google Ads account en advertenties? Online marketingbureau yndenz ondersteunt u hier graag in. Voor meer informatie of advies bent u altijd welkom om geheel vrijblijvend contact met ons op te nemen middels het contactformulier op onze website of via telefoonnummer +31 (0)10 – 73 70 738.

Blijf op de hoogte

U kunt yndenz volgen op Facebook en LinkedIn om op de hoogte te blijven van alle tips, trends en nieuwtjes op online marketing gebied. Doordat wij dagelijks alle nieuwswaardige content goed in de gaten houden, hoeft u dat zelf niet meer te doen!

Stel uw eigen vraag

In het nieuwsarchief op onze website vindt u al een heleboel artikelen over onder andere webdesign, social media marketing, adverteren en search engine optimization. Heeft u zelf een vraag over een onderwerp dat hier nog niet bij staat? Stuur uw vraag dan door naar nieuws@yndenz.com. Middels een uitgebreid artikel voorzien wij u dan graag van een antwoord.