Google Ads introduceert vier nieuwe statistieken voor de advertentieposities. Deze statistieken helpen adverteerders om een beter inzicht te krijgen in waar hun advertenties op de pagina met zoekresultaten worden weergegeven. Het is natuurlijk belangrijk om te weten waar en op welke pagina uw advertenties getoond worden. Op basis hiervan en op basis van de klikfrequenties, kunt u hier namelijk op inspelen door bijvoorbeeld uw biedingen en kwaliteit te verhogen.

Veel adverteerders denken dat de ‘gemiddelde positie’ de plaats op de pagina waar hun advertentie wordt getoond betekent. Dit is echter niet waar. De ‘gemiddelde positie’ geeft namelijk de volgorde aan waarin advertenties verschijnen ten opzichte van andere advertenties in de veiling. Soms worden bovendien helemaal geen advertenties getoond boven de organische zoekresultaten en wordt een advertentie met ‘positie 1’ juist onderaan de pagina weergegeven. Om meer inzicht te krijgen in waar advertenties worden getoond, introduceert Google de volgende vier statistieken:

Verton. (absolute toppositie) %

Wordt beschouwd als eerste positie en geeft het percentage advertentievertoningen aan dat wordt getoond als de eerste advertentie boven alle organische zoekresultaten in Google.

Verton. (toppositie) %

Deze statistiek geeft het percentage advertentievertoningen aan dat overal boven de organische zoekresultaten worden getoond. Dit kan dus bijvoorbeeld op de eerste positie zijn, maar ook op de derde.

VP zoeknetwerk (absolute toppositie)

Het aantal vertoningen dat u op de absolute toplocatie (boven alle organische resultaten) heeft gekregen, gedeeld door het geschatte aantal vertoningen op de toppositie waarvoor uw advertentie in aanmerking kwam.

VP zoeknetwerk (toppositie)

Deze statistiek geeft het aantal vertoningen weer dat u op een toppositie (willekeurige positie boven organische zoekresultaten) heeft gekregen, gedeeld door het geschatte aantal vertoningen op de toppositie waarvoor uw advertentie in aanmerking kwam.

Adverteren op hogere positie

Wordt er een vertoningspercentage van 60% weergegeven? Dan betekent dit dat van alle mogelijke keren dat een advertentie getoond had kunnen worden, deze nu slechts 60% van die keren is vertoond. Dit kan onder andere te maken hebben met een te laag dagbudget of een slechte kwaliteitsscore van de advertentie.

De eerste twee statistieken geven de precieze locatie op een pagina in Google aan. Hiermee kunt u bepalen wanneer en waar vertoningen boven de organische zoekresultaten worden getoond. Met de andere twee statistieken weet u hoeveel procent van de vertoningen op de toppositie waarvoor u in aanmerking kwam, u daadwerkelijk heeft gekregen. Met deze twee statistieken kunt u het beste inzicht krijgen in de mogelijkheden die beschikbaar zijn om advertenties op een hogere positie weer te geven. Wilt u bieden op een bepaalde locatie in de zoekresultaten? Gebruik hiervoor dan de laatste twee statistieken.

Google Ads ondersteuning door yndenz

Maakt u al gebruik van Google Ads, maar wilt u uw advertenties graag optimaliseren? Of heeft u juist hulp nodig bij het opzetten van een Google Ads account en advertenties? Online marketingbureau yndenz ondersteunt u hier graag in. Voor meer informatie of advies bent u altijd welkom om geheel vrijblijvend contact met ons op te nemen middels het contactformulier op onze website of via telefoonnummer +31 (0)10 – 73 70 738.

Blijf op de hoogte

U kunt yndenz volgen op Facebook en LinkedIn om op de hoogte te blijven van alle tips, trends en nieuwtjes op online marketing gebied. Doordat wij dagelijks alle nieuwswaardige content goed in de gaten houden, hoeft u dat zelf niet meer te doen!

Stel uw eigen vraag

In het nieuwsarchief op onze website vindt u al een heleboel artikelen over onder andere webdesign, social media marketing, adverteren en search engine optimization. Heeft u zelf een vraag over een onderwerp dat hier nog niet bij staat? Stuur uw vraag dan door naar nieuws@yndenz.com. Middels een uitgebreid artikel voorzien wij u dan graag van een antwoord.