Als organisatie wilt u de bezoekers van uw website de beste gebruikerservaring meegeven. De ‘Core Web Vitals’ vormen een belangrijk onderdeel voor het geven van deze fijne bezoekerservaring. Er wordt vaak gedacht dat dit de fundering vormt voor een goede page experience, maar de Core Web Vitals zijn hier slechts een onderdeel van. Voor een sublieme page experience, zijn er nog andere zaken waar een websitebouwer rekening mee dient te houden. U leest in deze blog meer over de Core Web Vitals en het verkrijgen van een ultieme page experience voor uw bezoeker.

Wat houden de Core Web Vitals eigenlijk in?

In 2021 implementeerde Google de Core Web Vitals op haar platform. Met de Core Web Vitals update worden er drie belangrijke punten geregistreerd. Het eerste punt is de ‘Largest Contentful Paint’, die meet hoe snel de webpagina laadt. Het tweede punt dat gemeten wordt, is de ‘First Input Delay’. Deze registreert hoe snel de webpagina reageert op input die de bezoeker levert. Tot slot meet de update de ‘Cumulative Layout Shift’, die de visuele stabiliteit van de webpagina achterhaalt. Heeft u veel verschuivende onderdelen op uw pagina staan? Dan komt er waarschijnlijk een slecht resultaat voort uit de meting.

Al deze onderdelen maken een groot deel uit van de page experience. Als de drie onderdelen niet in orde zijn, zou een bezoeker waarschijnlijk geen fijne bezoekerservaring hebben gehad. Het is daarom erg belangrijk om de Core Web Vitals op orde te hebben. Hoewel de inhoudelijke content de grootste factor blijft voor uw positie op Google, vormt de page experience namelijk een belangrijke tweede plaats!

Hoe zorgt u voor een perfecte page experience?

De Core Web Vitals vormen de belangrijkste onderdelen voor een goede page experience. Als deze op orde zijn bent u dus goed op weg om een perfecte page experience te bieden, maar daarmee bent u er nog niet helemaal. Google acht het ook cruciaal dat uw website mobielvriendelijk is. Daarnaast is het erg belangrijk dat uw website een HTTPS/beveiliging heeft. Staat uw website vol met advertenties of pop-ups? Dit zorgt volgens Google voor een verslechterde page experience, voornamelijk wanneer deze advertenties andere belangrijke content blokkeren. Pas al deze onderdelen en de Core Web Vitals toe op uw website en u kunt uw bezoekers garanderen van een goede page experience!

Een betere page experience met yndenz

Zou u de page experience van uw website graag onder de loep willen nemen? yndenz beschikt over de expertise om u hierbij te helpen. Vraag een vrijblijvende QuickScan aan, waarmee we uw volledige online aanwezigheid meten. Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op via info@yndenz.com of bel naar +31 (0)10 – 73 70 738.