Bij het samenvoegen van meerdere websites dient er een nieuwe websitestructuur gecreëerd te worden, wat een ingewikkeld proces kan zijn. In dit nieuwsbericht leest u hoe u een nieuwe sitemap kunt creëren die de organische resultaten van de bestaande websites behoudt en hierop voortbouwt.

Welke pagina’s kunt u toevoegen aan de nieuwe sitemap?

Om de organische resultaten van de samengevoegde sites te behouden en zelfs te verbeteren, dient u de meest waardevolle pagina’s toe te voegen aan de nieuwe sitemap. U kunt prioriteit geven aan de volgende bestaande pagina’s:

 • Pagina’s die al veel verkeer naar bestaande websites genereren (met name pagina’s die relevant zijn voor het aanbod van het nieuwe bedrijf).
 • Pagina’s met een hoog aantal conversies.
 • Pagina’s die al gevonden worden op zoekwoorden die waardevol zijn voor de nieuwe website, ongeacht of de zoekvolumes hoog zijn of niet en of ze nu hoog scoren in de Google zoekresultaten of niet.
 • Pagina’s met backlinks.
 • Pagina’s die bijdragen aan het hoog houden van de ranking van waardevolle pagina’s.
 • Pagina’s die het nieuwe bedrijfsaanbod/prioriteiten weergeven.

Hoe vindt u waardevolle pagina’s?

Vervolgens kunt u de waardevolle pagina’s, zoals hierboven beschreven, opzoeken door middel van audits. Het onderstaande audit proces verzamelt gegevens uit meerdere bronnen en analyseert elke pagina op uw bestaande sites om te ontdekken of deze zich kwalificeert als een ‘waardevolle’ pagina.

 1. Keyword audit: Voer een zoekwoordanalyse uit voor de nieuwe website. Voeg de pagina’s met de hoogste positie voor elk zoekwoord toe aan de sitemap als ze een goede match lijken voor de nieuwe website.

  Tool: Semrush

 2. Content performance audit: Selecteer de pagina’s die verkeer en/of conversies genereren, welke waardevol worden geacht voor de nieuwe website.

  Tool: Google Analytics

 3. Backlink audit: Behoud de pagina’s die sterke inkomende backlinks hebben. Majestic SEO heeft “TrustFlow” en “CitationFlow”-scores die u een indicatie geven van de kwaliteit van de backlinks.

  Tool: Majestic SEO

 4. Definieer de informatiearchitectuur: Als laatste stap kunt u de informatiearchitectuur definiëren. De best presterende pagina’s dienen bovenaan de informatiearchitectuur te staan en zoveel mogelijk van hun huidige URL-structuur te behouden.

Een nieuwe websitestructuur creëren met yndenz

Wilt u graag een nieuwe websitestructuur creëren bij het samenvoegen van meerdere websites? Bij yndenz helpen we u hier graag mee! Wij kunnen verschillende onderdelen van uw online marketing in handen nemen. Heeft u vragen over onze diensten? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar +31 (0)10 – 73 70 738 of te mailen naar info@yndenz.com.