Veel bedrijven hebben een moeilijke tijd in de huidige COVID-19 pandemie. Er worden regelmatig veranderingen toegepast, waardoor ondernemers en consumenten voor een hoop onduidelijkheid komen te staan. Gaandeweg heeft Google verschillende functies aan Google Mijn Bedrijf (GMB) toegevoegd, zodat deze wisselende, relevante informatie gemakkelijk gecommuniceerd kan worden door de bedrijven in kwestie. In deze blog wordt er aandacht besteed aan deze functies, zodat u op de hoogte bent van deze nieuwe ontwikkelingen.

‘Tijdelijk gesloten’ status

Met de nieuwe ‘tijdelijk gesloten’ status kunnen bedrijven makkelijker aangeven dat zij niet permanent, maar slechts voor een bepaalde tijd gesloten zijn. Het zal u niet ontgaan zijn dat veel bedrijven afgelopen maanden tijdelijk hun deuren moesten sluiten. Ook na de pandemie kunnen bedrijven deze status doorvoeren.

COVID-19 updates plaatsen

Bedrijven kunnen met de COVID-19 berichtgeving gemakkelijk de bezoeker informeren over COVID-19 gerelateerde informatie. Het is niet verplicht om deze berichtgeving aan uw Google Mijn Bedrijf te koppelen.

Nieuwe visuele mogelijkheden binnen GMB

Google heeft het mogelijk gemaakt om bepaalde kenmerken aan uw Google Mijn Bedrijf-account toe te voegen. Deze kenmerken zijn voornamelijk essentieel voor horecazaken en detailhandelaren. Het is bijvoorbeeld mogelijk om te communiceren dat een contactloze bezorging en afhalen aan de deur mogelijk is bij uw bedrijf.

Informatie over beschermen gezondheid

Een groot aantal beroepen worden ook in deze tijd nog uitgevoerd bij bezoeken aan huis, denk bijvoorbeeld aan een elektricien of een loodgieter. Door de nieuwe GMB-update is het daarom mogelijk om bepaalde gezondheidsmaatregelen als extra informatie te communiceren. Via deze manier kunt u uw klanten verzekeren dat u hun en uw eigen gezondheid zeer serieus neemt.

Toevoegen mogelijkheden tot ondersteuning

Bedrijven hebben toestemming van Google gekregen om informatie te delen over het steunen van hun organisatie. Consumenten kunnen deze steun bieden door een cadeaubon te kopen of een bedrag te doneren. Deze opties kunnen worden toegevoegd aan de hand van een link.

Weergeven van secundaire openingstijden

Met de huidige maatregelen zijn veel bedrijven genoodzaakt om speciale openingstijden door te voeren. Om dit gemakkelijk aan te geven, heeft Google de optie gegeven om secundaire openingstijden toe te voegen aan Google Mijn Bedrijf. Deze functie zal ook na de pandemie nog toepasbaar zijn.

yndenz houdt u op de hoogte van de laatste Google updates

Google blijft dagelijks werken aan haar platform, om gebruikers de best mogelijke ervaring mee te geven. Het is als organisatie belangrijk om gebruik te maken van deze mogelijkheden, zodat uw website een goede rangpositie krijgt of weet te behouden. yndenz houdt u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom dit platform met onze nieuwsberichten . Bent u benieuwd wat yndenz voor u kunt betekenen binnen dit platform of andere marketingmogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het online contactformulier of door te mailen naar info@yndenz.com. Ook zijn wij telefonisch bereikbaar door te bellen naar +31 (0)10 – 73 70 738.