Via de introductie van ‘Search Plus Your World’ probeert Google meer relevante en persoonlijke informatie in hun zoekresultaten terug te laten komen. Deze nieuwe dienst integreert namelijk foto’s, updates en posts vanuit Google+ in de zoekmachine. Door prioriteit te geven aan de informatie uit iemands eigen netwerk worden de weergegeven resultaten steeds persoonlijker.

De doorgevoerde veranderingen hebben als gevolg dat de vindbaarheid van Google+ zelf en die van individuen en organisaties die op Google+ actief zijn, is toegenomen. Hoewel volgens Google het doel is om meer relevante en persoonlijkere informatie beschikbaar te stellen, krijgt men ook kritiek. Verschillende concurrenten, waaronder Facebook en Twitter, claimen dat het er alle schijn van heeft dat zij buiten spel worden gezet. Dit, omdat deze dienst enkel informatie uit Google+ zelf weergeeft.

Op het gebied van online marketing zal het door Search Plus Your World belangrijk worden om SEO activiteiten en social marketing nog meer te integreren.