Voor webshops is het gebruik van Google Ads zeer efficiënt. Deze tool biedt namelijk tal van mogelijkheden om de webshop verder uit te breiden. Een succesvolle Google Ads strategie is hierbij dan ook van groot belang. Vanuit deze strategie kunnen doelen gericht behaald worden om opvolgend het gewenste resultaat van de webshop te bereiken. Wij geven graag enkele tips voor het opzetten van een succesvolle Google Ads strategie voor webshops.

Het onderhouden van een webshop vergt intensieve aandacht. Zeker als het gaat om de online marketing. Middels het gebruik van Google Ads kunnen webshopbezoekers op een effectieve wijze worden beïnvloed, mits campagnes natuurlijk op een juiste manier worden ingericht. Dit is namelijk bepalend voor het behalen van meer of minder rendement.

Maak gebruik van Google Shopping

Bij het onderhouden van een webshop is Google Shopping onmisbaar. Via deze tool zoekt Google naar producten die door verschillende webshops worden aangeboden. Deze producten worden vervolgens in de zoekresultaten naast elkaar getoond in de vorm van een afbeelding, inclusief bijbehorende productprijzen. Deze Google Shopping campagnes komen rechtstreeks uit een feed van webshops en zijn daarmee te allen tijde up to date. Dit is een zeer effectieve manier om producten te promoten!

Dynamic Search Ads

Niet alleen Google Shopping campagnes, maar ook Dynamic Search Ads bieden een webshop succesvolle resultaten. Hiermee kunnen zeer gerichte zoekwoorden worden afgevangen en worden waardevolle inzichten verkregen in de verkoop van de producten. Dynamic Search advertenties worden automatisch weergegeven op basis van de content op de webshop. Net als bij Google Shopping advertenties, wordt ook bij deze advertenties geen enkel zoekwoord ingevuld. Naast dat producten met deze dynamische zoekadvertenties worden gevonden op naam, zijn deze tevens te vinden op specifieke typeaanduiding en productnummers.

Optimalisatie landingspagina’s

Om ervoor te zorgen dat Google landingspagina’s begrijpt, dienen deze volledig van SEO-optimalisatie te worden voorzien. Hoe SEO-vriendelijker de tekst, hoe beter Google de inhoud kan scannen. Tevens worden pagina’s hiermee als zeer gebruiksvriendelijk ervaren.

(Dynamische) remarkting campagnes

Indien bezoekers na het zien van het product niet direct converteren, kunt u gebruikmaken van een (Dynamische) Remarketing campagne. Hierbij worden bezoekers van de webshop met dynamische productbanners gevolgd om hen alsnog te overtuigen het product te bestellen. Deze banners worden getoond op websites die de desbetreffende bezoekers, na hun bezoek op uw webshop, bezoeken.

Opstellen Google Ads strategie door yndenz

Overweegt u Google Ads voor uw webshop in te schakelen en zoekt u hierbij ondersteuning van professionals? Dan helpen wij u graag verder! Neem in dit geval geheel vrijblijvend contact op met één van onze online marketing specialisten. Dit doet u door het online contactformulier in te vullen of door telefonisch contact op te nemen met +31 (0)10 -73 70 738.

Op de hoogte blijven van het laatste online marketing nieuws

Wilt u graag op de hoogte blijven van het laatste nieuws binnen de wereld van online marketing? Bekijk dan onze nieuwsberichten op onze website! Hier vindt u meer dan 100 artikelen met betrekking tot onder andere Google Ads, SEO-optimalisatie, social media marketing en webdesign. Meer weten over een specifiek onderwerp? Stuur dan uw verzoek naar nieuws@yndenz.com. Wie weet behandelen wij uw onderwerp in een volgend nieuwsitem!