Op 14 oktober 2020 werd de indexeringstool van Google Search Console uitgeschakeld. De verwachting was dat het ruim voor het kerstinkopenseizoen weer beschikbaar zou zijn, maar dat werd helaas niet gered. Nu, na 69 dagen niet te hebben gewerkt, is het eindelijk weer mogelijk om een Google indexering aan te vragen via Google Search Console.

Het belang van de indexeringstool

Om te zorgen dat uw pagina in Google zichtbaar wordt, moet deze door de zoekmachine worden geïndexeerd. Dit doet Google aan de hand van crawlers. Dit kan echter enige tijd duren. Google is de grootste en populairste zoekmachine ter wereld en moet dagelijks miljarden pagina’s indexeren. Google zelf geeft aan het dat het een paar dagen tot een paar weken kan duren voordat uw pagina wordt gecrawld. Om te zorgen dat uw pagina sneller vindbaar wordt, kunt u gebruikmaken van de indexeringtool in Google Search Console.

Hoe kunt u een Google indexering aanvragen?

Het aanvragen van een Google indexering werkt vrij gemakkelijk:

  1. Ga naar https://search.google.com/search-console/
  2. Plak de link van uw pagina in de URL-inspectie tool
    URL inspectietool | yndenz
  3. Klik op de knop ‘Live URL testen’
  4. Krijgt u geen foutmeldingen? Dan kunt u op de knop ‘Indexering aanvragen’ klikken

Vaak worden pagina’s die op deze manier aangevraagd zijn, binnen 24 uur geïndexeerd. Toch wil Google benadrukken dat een verzoek om indexering geen garantie biedt voor opname in de Google-index. Daarnaast geeft Google aan dat wanneer u een groot aantal URL’s hebt om te indexeren, u beter een sitemap kunt indienen.

yndenz helpt u bij het scoren in zoekmachines

Niet alleen een indexering bij Google Search Console helpt bij het ranken in zoekmachines. Ook goede, informatieve content, het gebruik van interne links en technische optimalisaties helpen hierbij. Bij yndenz hebben we veel ervaring met dergelijke optimalisaties en helpen u hier graag mee! Neem daarom gerust eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.