Google heeft onlangs een aanpassing gedaan in het beleid van de review snippets. Waar eerder nog beoordelingssterren in de organische zoekresultaten te zien waren, kunnen deze nu zomaar zijn verdwenen. Het was dan ook relatief gemakkelijk om beoordelingssterren te krijgen en deze vervolgens met behulp van structured data in te regelen. Omdat veel bedrijven van deze functionaliteit misbruik maakten, heeft Google besloten dat het verkrijgen van de review snippet voortaan niet meer zo eenvoudig gaat.

Rich results geven in de zoekresultaten meer informatie over een product of dienst. Het is dus de extra informatie die naast de url, titel en samenvatting van een pagina te zien is in de zoekresultaten. Denk hierbij aan prijzen en reviews. Voor surfers op het internet is dit handige informatie, omdat dit sneller kan doen besluiten om juist wel of niet de website te bezoeken. Bovendien is het toevoegen van beoordelingssterren voor websites een manier om op te vallen in de zoekresultaten en om de CTR (doorklikratio) te bevorderen. Toch heeft Google onlangs een aantal aanpassingen gedaan, waardoor de review snippets niet meer overal te zien zijn.

“Review snippets zijn voor websites en webshops ideaal om op een positieve manier op te vallen.”

Waarom verandert Google dit?

Bedrijven konden voorheen zelf bepalen welke reviews getoond werden. Hierdoor konden ze dus ook alleen de gunstige beoordelingen selecteren voor publicatie, wat natuurlijk geen eerlijke weergave van de werkelijkheid is. Dit soort reviews wordt door Google als ‘self-serving’ gezien en is dus niet in het belang van de bezoeker.

Meer betrouwbaar en kwalitatief beeld

Doordat Google met de update alle gevallen van misbruik eruit heeft gefilterd, geven de organische zoekresultaten met beoordelingen een meer betrouwbaar en kwalitatief beeld. Reviews worden alleen nog weergegeven als deze gehost worden door een externe partij. Dit betekent dat reviews die op een pagina van de webshop staan, niet worden getoond.

Eerlijk omgaan met reviews

Wie eerlijk omgaat met reviews, hoeft zich nergens druk om te maken. Reviews die worden gegeven voor concrete producten, worden gewoon nog getoond in de zoekresultaten. Ook bij betaalde Google Ads advertenties en Google Shopping verandert er niks. Focus op schema-types die geschikt zijn voor review snippets. Denk bijvoorbeeld aan reviews die weergegeven worden op productniveau, zoals reviews van een webshop over een specifiek product.

“Gaat u eerlijk om met reviews, dan hoeft u niks te vrezen.”

Verhoog uw online exposure met behulp van yndenz

Wilt u zeker weten dat uw website of webshop optimaal zichtbaar is? De experts van online marketingbureau yndenz ondersteunen u hier graag bij. Wij beschikken over kennis van de laatste ontwikkelingen op het gebied van onder andere social media, SEO en SEA. Daarnaast hebben de review snippets ook geen geheimen voor ons. Benieuwd naar hetgeen wij voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op via het online contactformulier op de website of telefonisch via (0)10 – 73 70 738.

Blijf op de hoogte

Bent u geïnteresseerd in online marketing en wilt u graag op de hoogte blijven van de laatste trends, tips en nieuwtjes op dit gebied? Dan kunt u yndenz volgen op LinkedIn of Facebook. Wij houden alle nieuwswaardige content goed in de gaten en delen dit via deze kanalen. Op deze manier blijft u altijd up-to-date!

Stel uw vraag aan yndenz

Heeft u een vraag over een onderwerp op het gebied van online marketing of is er een specifiek onderwerp waarover u graag meer wilt weten? Laat dit ons dan weten via nieuws@yndenz.com. Wie weet behandelen wij uw vraag of onderwerp dan wel uitgebreid in een volgend artikel!